Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις μεταναστευτικές ροές, τη συμμετοχή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, στη βοήθεια προς την Ουκρανία και την εθελοντική στράτευση των γυναικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Για την Τουρκία ανέφερε ότι «από τον Φεβρουάριο του 2023, υπάρχει μία ύφεση σε σχέση με τις παραβάσεις τόσο του εναερίου χώρου, όσο και των θαλασσίων ζωνών της χώρας μας.

»Προφανώς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

»Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών, τόσο σε επίπεδο εξοπλιστικών προγραμμάτων, όσο και σε επίπεδο αύξησης της μαχητικής ικανότητας, ώστε, ανά πάσα στιγμή, να αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

Για τις μεταναστευτικές ροές «που έχουν αυξηθεί τα τελευταία 24ωρα νότια της Κρήτης στη Γαύδο», είπε ότι «είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν στην συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Σίσι.

»Η Αίγυπτος αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Αναφερόμενος «στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ή προσφυγικών ροών» ο κ. Κεφαλογιάννης είπε μεταξύ άλλων, ότι «η συλλογή και η επεξεργασία πληροφοριών για τέτοιου είδους ζητήματα είναι εθνικής σημασίας.

»Η Ελλάδα, ούσα χώρα υποδοχής ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του Σένγκεν και ευρισκόμενοι στην περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει συνεργασία σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Για τη Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» επανέλαβε ότι «βασικός λόγος για την συμμετοχή της χώρας, είναι το γεγονός πως πρέπει να παραμείνει ανοιχτό ένα από τα σημαντικότερα περάσματα για τις θαλάσσιες μεταφορές παγκοσμίως.

»Στην ουσία, αποτρέπουμε μελλοντικές ανατιμήσεις στα προϊόντα, που οφείλονται στον κύκλο της Αφρικής που θα πρέπει να διανυθεί, προκειμένου να μεταφέρονται από την Ασία προς την Ευρώπη.

»Η Ελλάδα έχει γεωστρατηγική σημασία και το να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος, επιφέρει άμεσα έσοδα προς την ελληνική οικονομία».

Για την αμυντική στήριξη στην Ουκρανία ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι «στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού παντί τρόπω, μέσω της αποστολής ανθρωπιστικού και αμυντικού υλικού […] ό,τιδήποτε φεύγει από τη χώρα, ασχέτως αν προορίζεται για την Ουκρανία ή όχι, είναι επιχειρησιακά μη αναγκαίος εξοπλισμός σύμφωνα με τα Επιτελεία».

Πρόσθεσε δε ότι: «Όλες οι διαδικασίες, θέλω σε αυτό να είμαι ξεκάθαρος, δεν έχουν αποκρυβεί από τα κόμματα και τη Βουλή. Έχουν γίνει συζητήσεις στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων, βεβαίως κεκλεισμένων των θυρών και με απόρρητο».

Για την εθελοντική στράτευση γυναικών είπε ότι «σε πρώτη φάση δεν αναφερόμαστε στο γενικό πληθυσμό, αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από μία διαδικασία, όπως είναι οι έφεδροι αξιωματικοί, να αξιοποιήσουμε την επιστημοσύνη των γυναικών προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Για τη στρατιωτική θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη είπε μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Κασσελάκης, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, υπηρετεί τη θητεία του με βάση την κείμενη νομοθεσία χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο σε σχέση με τους υπολοίπους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...