Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποτροπιασμένος ο Νίκος Δένδιας από τη σφαγή στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δαμασκού

Αποτροπιασμένος ο Νίκος Δένδιας από τη σφαγή στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο «Χ» το πρωί της Δευτέρας 23/06, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη σφαγή στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Δαμασκό, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 Έλληνες και αραβόφωνοι Ρωμιοί.

Χαρακτήρισε την επίθεση στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία ως πράξη που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ υπογράμμισε την τραγική ανάγκη προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής.

Εξέφρασε, επίσης, τη σκέψη του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ και το ποίμνιό του.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή 22/06, τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Ντουέιλα της Δαμασκού, άνοιξε πυρ και πυροδότησε εκρηκτικά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας 63.

Η επίθεση, η πρώτη τέτοια στη Δαμασκό μετά την πτώση του Άσαντ και η πρώτη με στόχο Έλληνες και αραβόφωνους Ρωμιούς προκάλεσε διεθνή καταδίκη και φόβους για την ασφάλεια των χριστιανικών κοινοτήτων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε:

«Η επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό προκαλεί τον αποτροπιασμό μας, όπως και τη βαθύτατη θλίψη μας για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας.

»Αναδεικνύει επίσης, με τραγικό για μία ακόμη φορά τρόπο, την ανάγκη προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών της Μέσης Ανατολής.

»Η σκέψη μας βρίσκεται στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’ και στο ποίμνιό του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου – Ο ιερός συμβολισμός

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στα παλαιστινιακά εδάφη για τη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου και εγκαίνια του παζαριού στη Μονή Αγίου Γεωργίου στην Αλ-Χαντρ

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...