Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναταραχή από τη δήλωση Σταθάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αναταραχή από τη δήλωση Σταθάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση προκάλεσε η πρωινή πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη στον Real FM, που ανέφερε η κυβέρνηση να ορίσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών γύρω στην άνοιξη, αφού προηγουμένως να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Οι έντονες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον βουλευτή να κάνει διορθωτική δήλωση. «Η θέση μας δεν αλλάζει», λένε επισήμως στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σταθερή στη γραμμή της παραμένει και η κυβέρνηση. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, «η δημοκρατία έχει τους δικούς της κανόνες και παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα, δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμά μας».

Η δήλωση και η… διευκρίνηση

Μιλώντας στο Realfm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου».

Στην ερώτηση πότε θα οριοθετούσε χρονικά αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Την άνοιξη, τέλος πάντων λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να υπάρξει αυτή η αίσθηση ότι πάμε σε εκλογές, συμφωνούμε πότε θα γίνουν και να απεμπλακεί το πρόβλημα από αυτήν τη διαδικασία η οποία μπορεί να φέρει τεράστια φθορά και στην κυβέρνηση».

Και ακόμα σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει πολιτική διέξοδο. Οι πολίτες θα επιλέξουν επιτέλους μία κυβέρνηση με σαφές πρόγραμμα και θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή».

Ο ίδιος αργότερα, σε γραπτή του δήλωση διευκρίνισε ότι «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...