ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χάρης Δούκας θέλει συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ με ΕΛΑΣ – Πρωθυπουργός από το ΠΡΩΤΟ σε ψήφους κόμμα της δημοκρατικής παράταξης

Ο Χάρης Δούκας θέλει συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ με ΕΛΑΣ – Πρωθυπουργός από το ΠΡΩΤΟ σε ψήφους κόμμα της δημοκρατικής παράταξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον σταθμό Mega Channel, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στη δυναμική των πολιτικών συνεργασιών με φόντο τις εσωκομματικές και ευρύτερες κεντροαριστερές εξελίξεις, αναδεικνύοντας το παράδειγμα του Δήμου Αθηναίων και θέτοντας το πλαίσιο για μια προοδευτική συμπαράταξη.

Το μοντέλο του Δήμου Αθηναίων ως oδηγός

Ο κύριος Δούκας υπενθύμισε τα εκλογικά δεδομένα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η παράταξη της «Ανοιχτής Πόλης» υπό τον Κώστα Ζαχαριάδη είχε λάβει ποσοστό 13%.

Πρόσθεσε ότι, αν και το άθροισμα των ποσοστών των δύο παρατάξεων στον πρώτο γύρο (14% και 13%) ανερχόταν στο 27%, η στρατηγική συνεργασία που επισφραγίστηκε τη δεύτερη Κυριακή -με την παράταξή του να διατηρεί την αυτονομία της- οδήγησε σε μια εντυπωσιακή δυναμική, αποφέροντας τελικά το νικηφόρο 56%.

Η ηγεσία και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με το ζήτημα της ηγεσίας σε ένα ευρύτερο σχήμα, ο Δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι ο επικεφαλής θα καθοριστεί αποκλειστικά από το ποιο κόμμα θα κόψει πρώτο το νήμα και θα διαθέτει τη σχετική πολιτική ισχύ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, τη σαφή βούληση της πλευράς του ο ρόλος αυτός να ανήκει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Προϋποθέσεις για μια συνθήκη ανατροπής

«Αν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί, για παράδειγμα, στο 25% χωρίς να εξασφαλίζει το μπόνους των εδρών και οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, τα δύο κόμματα οφείλουν να συζητήσουν τη δημιουργία μιας συνθήκης ανατροπής».

Παρά την προσήλωση στην αυτόνομη πορεία και την ξεκάθαρη κατεύθυνση των μέχρι τώρα αποφάσεων, ο κύριος Δούκας τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας για το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας, εφόσον το άθροισμα των προοδευτικών δυνάμεων υπερβαίνει εκείνο της Νέας Δημοκρατίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, επεσήμανε ότι ο διάλογος για τις προγραμματικές συγκλίσεις, τις κόκκινες γραμμές και τις κοινές θέσεις πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και όχι κατόπιν εορτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδομεί τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για επίδομα 150 ευρώ και ντίζελ

ΕΛ.Α.Σ.: Ποιοι κορυφαίοι άνθρωποι του πολιτισμού υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη

Παρέμβαση Φαραντούρη για τουρκικό αποκλεισμό της Κύπρου στη Διάσκεψη για το Κλίμα

Καρπουχτσής (ΕΛ.Α.Σ.): «Ερχόμαστε με μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση για την επόμενη μέρα»

Τσίπρας-ΕΛΑΣ: Το υπουργείο του κ. Πιερρακάκη έδωσε 40 εκατ. ευρώ στην «παρα-ΕΥΠ» που «έτρεχε» το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...