ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας αποθεώθηκε στη Λευκωσία – Οι πολίτες φώναζαν «Δένδιας-Δένδιας»

Ο Νίκος Δένδιας αποθεώθηκε στη Λευκωσία – Οι πολίτες φώναζαν «Δένδιας-Δένδιας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας γνώρισε την αποθέωση από τους πολίτες της Κύπρου στη Λευκωσία, με το πλήθος να δονεί την ατμόσφαιρα φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και εκδηλώνοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό του.

Με θερμή υποδοχή και συνθήματα «Δένδιας-Δένδιας» έγινε δεκτός από τους πολίτες της Κύπρου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την παρουσία του στη στρατιωτική παρέλαση της Λευκωσίας για την 66η επέτειο από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το πλήθος να εκφράζει ρυθμικά την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπό του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για τη συμπλήρωση 66 ετών από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η ελευθερία, η κυριαρχία, η ασφάλεια και η δημοκρατία απαιτούν ισχυρή αμυντική ισχύ και δυνατότητα αποτροπής.

Όπως ανέφερε, η Ελληνική Δημοκρατία δημιουργεί αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα μέσω της «Ατζέντας 2030», κινούμενη με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε από τη Λευκωσία ότι η Ελλάδα θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και στη συμμετοχή των δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ στην παρέλαση.

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει πλησίον της Κύπρου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι «η Κύπρος δεν κείται μακράν».

Σε προσωπικό τόνο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο Κυπριακός Ελληνισμός κατά την άφιξή του, με τους πολίτες να τον ζητωκραυγάζουν εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι θα μεταφέρει στην Αθήνα αυτό το αίσθημα σύμπνοιας, αγάπης και στήριξης, ενώ έκλεισε τη δήλωσή του απευθύνοντας εγκάρδιες ευχές στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Η ελευθερία, η κυριαρχία, η ασφάλεια, η Δημοκρατία απαιτούν αμυντική ισχύ. Απαιτούν τη δυνατότητα αποτροπής.

»Και ακριβώς αυτή τη δυνατότητα αποτροπής δημιουργούμε εμείς στην Ελληνική Δημοκρατία με την “Ατζέντα 2030”.

»Με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

»Θα ήθελα να πω εδώ, από τη Λευκωσία, ότι η Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία θα στέκεται πάντα δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

»Άλλωστε, είδατε τα ελληνικά “φτερά” σήμερα πάνω από τον χώρο της παρέλασης, είδατε την παρέλαση της ΕΛΔΥΚ.

»Η Ελλάδα είναι και θα είναι εδώ. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει πλησίον.

»Σε μια προσωπική παρατήρηση, θα ήθελα να πω ότι δεν πρόκειται να ξεχάσω τη συγκίνηση που αισθάνθηκα για τον τρόπο που με υποδέχτηκε ο Κυπριακός Ελληνισμός κατά την άφιξή μου στην παρέλαση.

»Θα μεταφέρω αυτό το αίσθημα σύμπνοιας, αγάπης και στήριξης στην Αθήνα.

»Χρόνια πολλά από καρδιάς στην Κυπριακή Δημοκρατία!».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δένδιας και Πιστόριους συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή – Νίκος Δένδιας: «Η ασφάλεια δεν είναι μια θεωρητική έννοια»

Ο Νίκος Δένδιας «αναβίωσε» τα πυρπολικά με τον «Πυρπολητή» – Μη Επανδρωμένο και Αυτόνομο σκάφος επιφανείας, ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης

Κύπρος: Τρομοκρατημένοι οι αποσχιστές Τουρκοκύπριοι (εξισλαμισμένοι-τουρκεμένοι Έλληνες) από τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον πρεσβευτή της Ινδίας Ράβι Σανκάρ για τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή

Ο Αλ. Τσίπρας «ξεβράκωσε» τον Μητσοτάκη: «Αναβάθμισα συνειδητά τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ» – Επί Τσίπρα (2018) ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος, η συμμαχία «3+1» Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ+ΗΠΑ, ο νόμος EastMed Act που «τέλειωσε» τα τουρκικά F-35 κι έδωσε αμερικανικά όπλα στην Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...