Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο το “βραχιολάκι”

Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο το “βραχιολάκι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ένα τρίμηνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κρατουμένων, το γνωστό βραχιολάκι, δήλωσε την Πέμπτη στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στον απόηχο των δραματικών διεργασιών για την ψήφιση της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, ο Χ.Αθανασίου σημείωσε ότι υπήρχε νομικό κενό και πως η υπόθεση Ρωμανού ήταν η ευκαιρία για να αναδειχθεί. «Οι σπουδές ήταν το ζητούμενο και όχι συγκεκριμένα ο Ρωμανός» είπε.

Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε καθυστερήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τόνισε πως η τελική λύση ελάχιστα διέφερε από την αρχική του πρόταση. «Ό,τι έλεγα εξ αρχής αυτό έγινε: φοίτηση εξ αποστάσεως και βεβαίως μόλις τεθεί σε ισχύ το βραχιολάκι θα εφαρμοστεί. Αυτό έγινε στο τέλος» ανέφερε.

Υπογράμμισε, δε, πως ο ίδιος υποστήριξε τη λύση με το βραχιολάκι, αμέσως μόλις λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα: «Οι εταιρίες που είχαν αποκλειστεί είχαν προσφύγει με ενστάσεις τους στη Δικαιοσύνη. Όταν άνοιξε ο δρόμος και λύθηκε το ζήτημα του χρονικού ορίζοντα που θα παραδώσει η ανάδοχος τον τεχνικό εξοπλισμό, είπα ότι μπορεί να προχωρήσει η πρόβλεψη στην τροπολογία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης «η σύμβαση προβλέπει ότι το έργο θα παραδοθεί σε ένα τρίμηνο».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση για την υπόθεση: «Ποια ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία στιγμή είπε κάτι που δεν ήταν σαφές».

Καταλήγοντας, ο Χ.Αθανασίου επισήμανε το γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίστηκε ομοφώνως, για να καταδείξει την κοινοβουλευτική συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές, όπως του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Δημοσκόπηση GPO: 25,2% ΝΔ – 21,8% έως 33,8% ο Τσίπρας – Το 70% θέλει ο Μητσοτάκης να φύγει ΤΩΡΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...