Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάπας Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Αμερικανό και με τον Ρώσο πρόξενο

Ο Πάπας Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Αμερικανό και με τον Ρώσο πρόξενο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύωρη συζήτηση είχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ με τους γενικούς προξένους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Στέφεν Φακάν και Ρασίντ Σάντικοφ, αντίστοιχα, οι οποίοι έγιναν δεκτοί στην Πατριαρχική Καθέδρα, στις 2 και 3 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής αφού παρουσίασε στον Στέφεν Φακάν το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συλλόγους της Αμερικής οι οποίοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως την Ιεραποστολή, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι αρκετοί Αφρικανοί έχουν σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και ύστερα διακονούν στις κατά τόπους Εκκλησίες των πατρίδων τους ως κληρικοί ή αρχιερείς.

Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στον τομέα της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και της προβολής της, καθώς και στη σπουδαιότητα συντήρησης των χειρογράφων που διαθέτει.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ τον διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στο θέμα αυτό.

Την επόμενη ημέρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συνομίλησε με τον γενικό πρόξενο της Ρωσίας Ρασίντ Ράντικοφ και τον πρόξενο Γκενάντι Μπάμπιτς για την επικαιρότητα των ημερών, τις εργασίες και αποφάσεις της Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη, καθώς και τη μελλοντική έλευση 3.000 Ρώσων εργατών στην περιοχή Ελ Αλαμέιν προκειμένου να συμβάλλουν στη βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής στο πλαίσιο των συνεργασίας Ρωσίας και Αιγύπτου.

Τέλος, τόνισε την ετοιμότητα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των ορθόδοξων Ρώσων πολιτών στην Αίγυπτο.

Αργότερα, την ίδια ημέρα, στο Καθολικό της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, μετά την Παράκληση της Θεοτόκου και ενώπιον του γενικού προξένου της Ελλάδος Εμμ. Κακαβελάκη και πολλών πιστών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποχαιρέτισε τον αρχιμανδρίτη Ραφαήλ Κοροβέση, ο οποίος υπηρέτησε το Πατριαρχείο ως εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας και ο οποίος θα συνεχίσει τη διακονία του στη Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως της Νοτίου Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr