Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνορθόδοξοι της Δυτικής Όχθης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ελληνορθόδοξοι της Δυτικής Όχθης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ομάδα Ελληνορθόδοξων, από τα εδάφη υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μια εβδομάδα μικρή ομάδα από αραβόφρονες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη και το λιθοβόλησαν, ενώ εισερχόταν στη Βηθλεέμ, κατηγορώντας τον για «προδοσία», εξαιτίας της διαχείρισης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Να σημειωθεί ότι η τεράστια περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανήκει στην Εκκλησία είτε από τη ρωμαϊκή εποχή (Βυζάντιο), είτε από αγορές που έκανε η ίδια τον 19ο αιώνα και λόγο σε αυτήν μπορούν να έχουν, στον βαθμό που έχουν, μόνο οι αραβόφωνοι Ελληνορθόδοξοι, απόγονοι ελληνορωμαϊκών πληθυσμών, που πιέζονται από τους μουσουλμάνους να αραβοποιηθούν ή να εγκαταλείψουν την Παλαιστίνη.

Να σημειωθεί ότι από τους 500.000 Έλληνες και ελληνικής καταγωγής του ποιμνίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μόλις 30.000 έχουν απομείνει στην Ιουδαία (Δυτική Όχθη) που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή.

Οι μουσουλμάνοι Άραβες επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους την αμύθητη ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου (25% έκτασης Ισραήλ και ακίνητα σε όλο τον κόσμο) ως δήθεν «εθνική γη» των Παλαιστινίων.

Βεβαίως οι Άραβες Παλαιστίνιοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε αυτή τη γη, μιας και η πλειονότητά τους κατάγεται από φυλές της Υεμένης. Η γη αυτή είναι ελληνορωμαϊκή και όχι αραβική.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση της ομάδας των 25 Ελληνορθόδοξων με τον Πατριάρχη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr