Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνορθόδοξοι αραβόφωνοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ελληνορθόδοξοι αραβόφωνοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ομάδες Ελληνορθόδοξων από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη), επισκέπτονται διαρκώς τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για να του εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δέχεται έντονη πολεμική από ρωσικούς και φιλότουρκους αραβικούς κύκλους που επιδιώκουν τον αφελληνισμό του.

Ωστόσο, το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο, απόγονοι των ελληνορωμαϊκών πληθυσμών της Παλαιστίνης, σήμερα αραβόφωνοι αλλά ομογενείς μας, εκφράζει την υποστήριξή του διότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός χαρακτήρας του Πατριαρχείου διαφυλάττει και τη δική τους συνέχεια στην περιοχή.

Την Παρασκευή δύο ομάδες Ελληνορθόδοξων, από τριάντα άτομα έκαστη, επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο και εξέφρασαν την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους στον θεσμό του Πατριαρχείου και προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Θεόφιλου.

Η δεύτερη μάλιστα ομάδα, αποτελούμενη από νέους της Ζαπάμπδε, ζήτησαν τη βοήθεια του Πατριαρχείου για χορήγηση υποτροφιών και για να ανεγείρουν εκκλησία στο χωριό τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr