Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφασίζει εάν θα κρεμάσει τη χριστιανή Άσια Μπίμπι

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφασίζει εάν θα κρεμάσει τη χριστιανή Άσια Μπίμπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άσια Μπιμπί (Asia Bibi), μια χριστιανή καταδικασμένη σε θάνατο δια απαγχονισμού στο Πακιστάν για βλαστήμια στο πρόσωπο του Προφήτη Μωάμεθ, θα εμφανιστεί τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Η γυναίκα έχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, από όταν κατηγορήθηκε το Ιούνιο του 2009 ότι σε έναν καβγά με άλλες γυναίκες βλαστήμησε τον Προφήτη.

Η υπόθεση έχει τραβήξει από την πρώτη στιγμή το διεθνές ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στο πώς αντιμετωπίζει το ισλαμικό Πακιστάν τις θρησκευτικές του μειονότητες.

Οι υποστηρικτές της Άσια Μπίμπι ζητούν οι κατηγορίες να αποσυρθούν και ισχυρίζονται ότι η γυναίκα διώκεται για τη χριστιανική πίστη της.

Εάν η έφεσή της αποτύχει, η Άσια Μπίμπι, μητέρα πέντε παιδιών από το χωριό Ιτάν Βαλί της Παντζάμπ, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα εκτελεστεί για βλασφημία στο Πακιστάν.

Η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει τους νόμους περί βλασφημίας του Πακιστάν -αλλά και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες- επειδή χρησιμοποιούνται για να διώκονται οι αλλόπιστοι.

Η Άσια Μπίμπι εργαζόταν στα χωράφια ανάμεσα σε πολλές μουσουλμάνες. Οι άλλες αρνήθηκαν να πιουν νερό από την ίδια πηγή με την «ακάθαρτη» χριστιανή. Προφανώς και υπήρξε ένταση και καβγάς μεταξύ των γυναικών.

Μερικές ημέρες αργότερα ένας τοπικός ιμάμης, που δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό, κατηγόρησε την Άσια Μπίμπι ότι βλαστήμησε τον Προφήτη.

Ένας οργισμένος όχλος συγχωριανών πήγε στο σπίτι της και ξυλοφόρτωσε εκείνη και την οικογένειά της. Τους έσωσε τελευταία στιγμή η Αστυνομία.

Η ίδια διαμαρτυρήθηκε ότι την καταδιώκουν για την πίστη της, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Το επόμενο έτος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε θάνατο.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό που ο κυβερνήτης εκείνη την εποχή της Παντζάμπ, Σαλμάαν Τασέερ, δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τον ίδιο τον σωματοφύλακά του, επειδή αποπειράθηκε να εξασφαλίσει χάρη ή επιείκεια για την πολύτεκνη χριστιανή μητέρα.

Ο σωματοφύλακας όταν οδηγούνταν στο δικαστήριο αντιμετώπιζε τη λατρεία των φανατικών ισλαμιστών που τον έρεναν με ροδοπέταλα επειδή σκότωσε τον κυβερνήτη. Ο σωματοφύλακας καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2016.

Η Άσια Μπίμπι, που το κανονικό της όνομα είναι Άασιγια Νορέεν, είναι Ρωμαιοκαθολική στο θρήσκευμα. Όπως όλοι οι χριστιανοί στο Πακιστάν, έτσι και η Άσια έκανε τις κατώτερες δουλειές.

Παντρεύτηκε τον Ασκίκ Μασίχ, έναν εργάτη τούβλων που είχε ήδη τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του και μαζί απέκτησαν ακόμα δύο.

Η Άσια Μπίμπι και η οικογένειά της ήταν οι μοναδικοί χριστιανοί στο χωριό τους. Πριν τη σύρουν στις φυλακές, οι άλλες γυναίκες που δούλευε μαζί τους στα χωράφια την είχαν πιέσει να εξισλαμιστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Κύπρος: Ο Ταμασού Ησαΐας ασυνθηκολόγητος απέναντι στη δεισιδαιμονία – Καλεί τα θύματα της αγυρτείας να την καταγγείλουν

Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου τίμησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Μεγαλειώδης παρέλαση της Μητρόπολης Ταμασού για τις Εθνικές Επετείους με 12μετρη ελληνική σημαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr