Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης: Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό σας κάνουν ομοφυλόφιλους

Ιρανός θρησκευτικός ηγέτης: Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό σας κάνουν ομοφυλόφιλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας θρησκευτικός ηγέτης στο ιρανικό καθεστώς είπε στους οπαδούς του ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα τους μετατρέψει σε ομοφυλόφιλους.

Ο Αγιατολάχ Αμπάς Ταμπριζιάν έκανε τις εξωφρενικές αυτές δηλώσεις στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Telegram, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

«Μην πηγαίνετε κοντά σε εκείνους που έκαναν το εμβόλιο», έγραψε ο ριζοσπαστικός Ισλαμιστής στους σχεδόν 210.000 οπαδούς του. «Έχουν γίνει ομοφυλόφιλοι».

Ο Ταμπριζιάν, ο οποίος ζει στη θρησκευτική πρωτεύουσα του Κουόμ και του οποίου οι οπαδοί αναφέρονται σε αυτόν ως Αγιατολάχ, έχει ιστορία προώθησης της μισαλλοδοξίας και ψευδών πληροφοριών για την ιατρική της Δύσης.

«Όπως και άλλοι κληρικοί στο καθεστώς, ο Ταμπριζιάν συσχετίζει όλες τις ελλείψεις και τα μειονεκτήματα με τη σεξουαλικότητα», δήλωσε η Ιρανή αντιφρονούσα Σέινα Βοϊούντι στην Jerusalem Post.

«Οι κληρικοί στο Ιράν υποφέρουν από έλλειψη γνώσης και ανθρωπιάς.

»Στην πραγματικότητα, ο στόχος του να διαδώσει ανοησίες αποσκοπεί στο να αποθαρρύνει τον κόσμο από το να εμβολιαστεί.

»Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης του καθεστώτος και άλλοι αξιωματούχοι έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer και δεν το παρέχουν στους υπόλοιπους με τη δικαιολογία ότι δεν εμπιστεύονται τη Δύση».

Δαιμονοποίηση εμβολίου και ανθρώπων

Ένας εξέχων υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα ότι οι τακτικές εκφοβισμού πολλών Ιρανών θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών συχνά συνδυάζουν την άγνοια και το μίσος.

«Δαιμονοποιεί τόσο το πρόγραμμα εμβολιασμού όσο και τους ανθρώπους LGBT+ χωρίς ίχνος αποδεικτικών στοιχείων», ανέφερε ο Πίτερ Τάτσελ.

«Επιδιώκοντας να τρομάξει το κοινό να μην εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, τροφοδοτεί την πανδημία και θέτει σε κίνδυνο ζωές», πρόσθεσε.

Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με εκτέλεση στο Ιράν και χιλιάδες ομοφυλόφιλοι έχουν θανατωθεί από την Ιρανική Επανάσταση το 1979, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα.

Το 2019, ένας Ιρανός υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε αυτές τις φρικαλεότητες στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας.

«Η κοινωνία μας έχει ηθικές αρχές σχετικά με τη συμπεριφορά των ανθρώπων εν γένει. Και αυτό σημαίνει ότι ο νόμος είναι σεβαστός και Τηρείται», δήλωσε ο Μοχάμαντ Τζαουάντ Τζάριφ στην Deutsche Welle.

Το 2018 και το 2019, το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον εννέα παιδιά, καθώς οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις αφού κατηγόρησαν τη χώρα ότι παραβίασε τη συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr