Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσίδα μοναχή απελάθηκε από το Ισραήλ αφού το κατηγόρησε ότι σχεδίασε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Ρωσίδα μοναχή απελάθηκε από το Ισραήλ αφού το κατηγόρησε ότι σχεδίασε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γιούλια Ματβέγιεβα απελάθηκε αφού δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι ο πόλεμος ξεκίνησε από το Ισραήλ για να προστατευτεί ο Νετανιάχου από ποινική δίωξη· η μοναχή κρύφτηκε για να αποφύγει την απέλαση μετά την ακύρωση της βίζας της, αλλά τελικά εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε.

Το Ισραήλ απέλασε Ρωσίδα Ορθόδοξη μοναχή που διέδιδε αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας και αρνιόταν την ευθύνη της Χαμάς για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, όπως επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Αρχές την Τετάρτη 02/04.

Η Ματβέγιεβα, η οποία διέμενε σε αγροτική κοινότητα έξω από την Ιερουσαλήμ, εντοπίστηκε και κρατήθηκε σε κέντρο κράτησης τον προηγούμενο μήνα πριν απελαθεί.

Η βίζα της ανακλήθηκε το 2023, αφού δήλωσε δημόσια στη ρωσική τηλεόραση ότι το Ισραήλ συνεργάστηκε με τη Χαμάς για την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ώστε να αποσπάσει την προσοχή από τις κατηγορίες διαφθοράς που βάραιναν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επίσης, κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι σχεδιάζει την καταστροφή του τεμένους Αλ-Άκσα για να ανεγείρει στη θέση του τον Τρίτο Ιουδαϊκό Ναό.

Το Ελληνορθόξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο την είχε προσλάβει, την απέλυσε μετά από παρέμβαση των ισραηλινών Αρχών.

Αφού έχασε την προσφυγή της για την ακύρωση της απέλασης, η Ματβέγιεβα κρύφτηκε αλλά εντοπίστηκε αργότερα.

Προσπάθησε τότε να αιτηθεί καθεστώς πρόσφυγα, επικαλούμενη φόβο δίωξης στη Ρωσία και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Τα ισραηλινά δικαστήρια απέρριψαν όλες τις προσφυγές της και διέταξαν να καλύψει εξ ολοκλήρου τα έξοδα των νομικών της διαδικασιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

BBC: Ψευδής ο ισχυρισμός ότι 14.000 παιδιά στη Γάζα κινδυνεύουν να πεθάνουν

Η Ινδία εξαπέλυσε την «Επιχείρηση Σιντούρ» κατά τρομοκρατών μετά τη σφαγή Ινδουιστών

Πρώτη ολομέλεια της 19ης Συνόδου της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Λουθηρανών-Ορθοδόξων

Προς τη Νίκαια: Πατριάρχης και Πάπας τιμούν την 1.700ή επέτειο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

Γάζα: 93 φορτηγά του ΟΗΕ με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στην πολιορκημένη Λωρίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr