Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεξεργαστές 10 πυρήνων παρουσίασε η Intel!

Επεξεργαστές 10 πυρήνων παρουσίασε η Intel!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία νέα σειρά πανίσχυρων CPU, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο πρώτος της επεξεργαστής 10 πυρήνων για desktop υπολογιστές, παρουσίασε η Intel στην Computex στην Ταϊβάν αυτή την εβδομάδα.

Η Intel χαρακτηρίζει τον Core i7 Processor Extreme Edition τον πιο ισχυρό desktop επεξεργαστή που έχει δημιουργήσει ποτέ, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στο 4Κ και την εικονική πραγματικότητα (VR), καθώς και τη δημιουργία «απαιτητικού» υλικού, όπως το editing βίντεο 4Κ ή 360 μοιρών.

Η «οικογένεια περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, με κορυφαίο αυτών τον Intel Core i7-6950X, που περιλαμβάνει 10 πυρήνες των 3 GHz και 25MB cache. Το επόμενο μοντέλο, i7-6900K, δεν απέχει πολύ, με οκτώ πυρήνες στα 3,2 GHz, ενώ οι άλλοι δύο έχουν έξι πυρήνες στα 3,6 και τα 3,4 αντίστοιχα και caches 15 ΜΒ. Και τα τέσσερα μοντέλα υποστηρίζουν τέσσερα κανάλια DDR4 RAM και τη νέα τεχνολογία Turbo Boost Max Technology 3.0, για διαχείριση εφαρμογών με τον βέλτιστο δυνατό συνδυασμό πυρήνων. Επίσης, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, οι επεξεργαστές είναι «ξεκλείδωτοι», οπότε όσοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις μπορούν να φέρουν το σύστημα στα όριά του, επιδιδόμενοι σε overclocking.

Γενικά, η εταιρεία αναφέρεται σε αυτό που αποκαλεί «mega-tasking»- στην ουσία multitasking εξαιρετικά απαιτητικών εργασιών. Τα παιχνίδια, εκτός του ότι γίνονται όλο και πιο «βαριά» από άποψης επεξεργαστή (ειδικά με την άνοδο της VR και των οθονών 4Κ), πολύ συχνά «τρέχουν» παράλληλα με άλλες εφαρμογές ταυτόχρονα. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, πολλοί δημιουργοί υλικού ασχολούνται πλέον με δημιουργία βίντεο 4Κ και 360 μοιρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Ρέθυμνο: Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα του μαθήματος – Καταγγελίες για την κατάσταση του σχολείου

Ο Μπάιντεν υμνεί τώρα την Κίνα και τον Σι Τζινπίνγκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr