Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέει το Facebook με απώλειες 50 δισ. ευρώ

Καταρρέει το Facebook με απώλειες 50 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η μετοχή του Facebook μετά τη διάσταση που παίρνει το σκάνδαλο της παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων 50 εκατ. χρηστών του από την εταιρεία Cambridge Analytica, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε πάλι με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση του κοινωνικού μέσου δικτύωσης να συρρικνώνεται ξεπερνώντας τα 50 δισ. δολάρια σε απώλειες.

Ο Ζούκερμπεργκ επέλεξε να λύσει τη σιωπή του το βράδυ της Τετάρτης μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, μία ημέρα που η μετοχή του Facebook κατέγραψε μικρά κέρδη.

Μόνο τη Δευτέρα η μετοχή υποχώρησε κατά 6,77%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να συρρικνωθεί περισσότερο από 35 δισ. δολάρια σε μία ημέρα.

Την Τρίτη συνεχίστηκε το «κατρακύλισμα» κατά 5,3%, που μεταφρασμένο με όρους κεφαλαιοποίησης σημαίνει απώλειες περισσότερο από 50 δισ. δολάρια.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica ήταν αφορμή για την έναρξη της διαδικτυακής εκστρατείας με σύνθημα «εγκαταλείψτε το Facebook»(#deletefacebook).

Ο Μπράιαν Άκτον, συνιδρυτής της εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων WhatsApp -την οποία αγόρασε το 2014 το Facebook, έναντι 19 δισ. δολ.- ένωσε τη φωνή του με αυτή πολλών άλλων χρηστών του Διαδικτύου που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Έχει έρθει η ώρα. #deletefacebook», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Άκτον που πλέον εργάζεται στη Signal, μια εταιρεία αντίπαλη της WhatsApp.

«Σβήστε το και ξεχάστε το. Έχει έρθει η ώρα να ενδιαφερθούμε για την ιδιωτικότητά μας», τόνισε.

Η επίσημη σελίδα στο Facebook της εταιρείας SpaceX «χάθηκε», λίγα λεπτά αφότου ο ιδρυτής της, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, δεσμεύτηκε στο Twitter ότι θα την διαγράψει, απαντώντας στην «πρόκληση» ενός άλλου χρήστη.

«Διέγραψε τη σελίδα του SpaceX στο Facebook αν τολμάς» έγραψε ένας χρήστης στον Μασκ. Και εκείνος απάντησε: «Δεν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχε σελίδα. Θα γίνει».

Η σελίδα του SpaceX, που είχε περισσότερους από 2,7 εκατομμύρια «ακολούθους», δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

Ο Μασκ ενεπλάκη στην υπόθεση της κλοπής προσωπικών δεδομένων από τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης όταν αποφάσισε να απαντήσει σε ένα tweet του συνιδρυτή της εφαρμογής WhatsApp, Μπράιαν Άκτον.

Ο τελευταίος πρωτοστατεί στο κίνημα #deletefacebook («Διαγράψτε το Facebook») τις τελευταίες ημέρες.

«Τι είναι το Facebook»; έγραφε το μήνυμα που ανάρτησε, προφανώς χαριτολογώντας, ο Μασκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» – 20 Έλληνες στη λίστα

Οι αγορές σταθμίζουν τον κίνδυνο των αντιποίνων μετά τα χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr