Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει ένοχος για τις παρανομίες του Facebook – Ολόκληρη η κατάθεση του

Ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει ένοχος για τις παρανομίες του Facebook – Ολόκληρη η κατάθεση του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην παραδοχή πως το Facebook υπέπεσε σε σειρά λαθών όσον αφορά την προστασία των δεδομένων των χρηστών του και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων θα προβεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με την εισαγωγική τοποθέτησή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Ζούκερμπεργκ θα παραδεχτεί ότι το Facebook έκανε το «μεγάλο σφάλμα» να μην έχει αρκετά ευρεία αντίληψη των ευθυνών του, ενώ παράλληλα «δεν έπραξε αρκετά» ώστε να εμποδίσει την κατάχρηση των εργαλείων του.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζούκερμπεργκ θα αναλάβει προσωπικά την ευθύνη, ως συνιδρυτής του Facebook. «Ήταν δικό μου λάθος και λυπάμαι […] Είμαι υπεύθυνος για τα όσα συμβαίνουν εδώ», θα πει.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος θα παραδεχτεί πως δεν αρκεί η εταιρεία να δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα έκφρασης, αλλά πρέπει να διασφαλίζει πως αυτή η φωνή δεν χρησιμοποιείται για να πληγούν άνθρωποι ή για να γίνει διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η απολογία Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη και την Τετάρτη, έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων πως η εταιρεία πολιτικών συμβουλών Cambridge Analytica, η οποία υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία Τραμπ, κατόρθωσε να αποσπάσει δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Ο κ. Ζούκερμπεργκ θα επαναλάβει ότι η διαρροή έγινε εξαιτίας κενών που υπήρχαν έως το 2014 στην πολιτική του Facebook όσον αφορά την πρόσβαση που είχαν οι σχεδιαστές εφαρμογών στα δεδομένα όχι μόνο όσων χρησιμοποιούσαν τα app τους αλλά στα στοιχεία των φίλων των εν λόγω χρηστών.

Θα τονίσει πως τα κενά διορθώθηκαν από το 2014 και θα απαριθμήσει τα μέτρα που λαμβάνει το κοινωνικό δίκτυο ώστε να αποφευχθούν ανάλογες μελλοντικές κρίσεις.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο κ. Ζούκερμπεργκ θα πει πως περίπου 126 εκατομμύρια χρήστες έλαβαν περιεχόμενο από τον ρωσικό φορέα Internet Research Agency, που πιστεύεται πως ήταν το κύριο όργανο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός επιχειρηματίας θα πει πως έως το τέλος του έτους το προσωπικό του Facebook για θέματα ασφαλείας θα αυξηθεί από 15.000 που είναι σήμερα σε 20.000.

Ολόκληρη η εισαγωγική κατάθεση ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Ερωτεύτηκε «εκατομμυριούχο» από το Ντουμπάι και αυτός ξάφρισε τους λογαριασμούς της

Facebook: Μόνο με PIN θα επιτρέπεται η είσοδος στο Messenger – Τι είναι και πώς λειτουργεί

Tik Tok: Αλλάζει πορεία προωθώντας τα βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr