Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς περιγράφουν το βασανιστήριο της κλειτοριδεκτομής δυο γυναίκες

Πώς περιγράφουν το βασανιστήριο της κλειτοριδεκτομής δυο γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο γυναίκες που έχουν ανέλαβαν να προστατεύσουν τα κορίτσια στην Κένυα από τη βάρβαρη μέθοδο της, μίλησαν στο CNN για το πώς τα κορίτσια ακινητοποιούνται και με δεμένα μάτια ακρωτηριάζονται με μια λεπίδα τα έξω γεννητικά τους όργανα, και όλα αυτά στα στενά δρομάκια της Κένυας.

Η δημοσιογράφος, Nima Elbagir, μίλησε με τις δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, στο Ναϊρόμπι, όπου η πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων παραμένει κοινή πρακτική.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκεί ταξιδεύουν πολλά κορίτσια από τη Βρετανία- που έχουν όμως ρίζες ή σχέσεις με την αφρικανική χώρα- κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτή τη σκληρή και αποτρόπαια πρακτική.

Οι λεπτομέρειες που περιγράφουν στη δημοσιογράφο είναι φρικιαστικές λέγοντας πως χρησιμοποιούν μία λάμα ξυραφιού κι ένα μπουκάλι αιθανόλης ενώ τα κορίτσια ακινητοποιούνται στο έδαφος δεμένα πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα ή πλαστικό!

«Καθίζουμε το κορίτσι κάτω, κάποιες φορές με τα μάτια δεμένα. Κόβουμε, κόβουμε τρεις φορές και μετά ρίχνουμε το οινόπνευμα πάνω στην πληγή. Αυτό πονάει κάπως αλλά σταματά την αιμορραγία. Βάζουμε το χέρι πάνω στο στόμα τους αλλά δεν φωνάζουν γιατί αν το κάνουν οι συνομήλικές τους θα τις επικρίνουν. Κι έτσι κρατιούνται και αντέχουν τον πόνο, δεν μπορούν να κάνουν θόρυβο λόγω όσων θα σκεφτούν τα άλλα κορίτσια», αφηγούνται.

kenya2

Παρότι ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι παράνομος στον ανεπτυγμένο κόσμο και σε πολλές χώρες της Αφρικής, η πρακτική συνεχίζεται σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που φοβούνται πως θα περιθωριοποιηθούν αν δεν υποβάλλουν τις κόρες τους στην αναίτια αυτή δοκιμασία.

Εφαρμόζεται σε κορίτσια σε νεαρή ηλικία με βάση τη λανθασμένη αντίληψη πως θα τα προστατεύσει από την ακολασία και θα διατηρήσει ψηλά τη φήμη της οικογένειας.

Πάνω από 1 εκατομμύριο κορίτσια και γυναίκες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχουν υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθούν σε κλειτοριδεκτομή, σύμφωνα με οργανώσεις.

Περίπου 700.000 θύματα ζουν στην Ευρώπη- 140.000 στη Βρετανία και 100.000 στη Γαλλία.

Μισό εκατομμύριο γυναίκες στις ΗΠΑ είτε την υπέστησαν ήδη είτε κινδυνεύουν να υποβληθούν στη διαδικασία αυτή με το ζόρι.

Οι δύο γυναίκες περιέγραψαν στο CNN ποια φροντίδα παρέχεται στην πληγή των κοριτσιών: «Καθαρίζουμε την πληγή κάθε πρωί με λίγο οινόπνευμα και δύο εβδομάδες αργότερα λύνουμε το κορίτσι και βλέπουμε αν η πληγή έχει κλείσει και μπορεί να περπατήσει λίγο μέσα στο σπίτι. Την τρίτη εβδομάδα θα πρέπει να είναι καλά αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει σε πολλές δραστηριότητες μέχρι να περάσει ο πρώτος μήνας. Τότε θα πρέπει να είναι καλά και να επιστρέψει στη ρουτίνα της καθημερινότητάς της».

Υπάρχουν τρεις μορφές ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων: η μερική ή ολική αποκοπή της κλειτορίδας, η μερική ή ολική αφαίρεση της κλειτορίδας και των μικρών χειλών του αιδοίου και η στένωση συνολικά του αιδοίου.

Στην τρίτη και πιο ακραία μορφή, κλειτορίδα και χείλη κόβονται με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο- γυαλί, μαχαίρι, ψαλίδι, λάμα… – και στη συνέχεια τα εναπομείναντα αποκόμματα των χειλών ράβονται το ένα με το άλλο. Μένει μια οπή στο μέγεθος σπίρτου (!) για την ούρηση που οδηγεί σε μεγάλο πόνο και συχνές λοιμώξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr