Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιορδανία διαψεύδει ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος

Η Ιορδανία διαψεύδει ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Oι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας διέψευσαν την Παρασκευή ότι το αεροσκάφος τους που συνετρίβη στη Συρία καταρρίφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν οι εξτρεμιστές.

«Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους της Ιορδανίας στην περιοχή της πόλης Ράκα της Συρίας δεν προκλήθηκε από τα πυρά του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)”, επισήμανε μία πηγή από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας σε ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του στρατού.

«Όμως δεδομένου ότι δεν έχουμε πρόσβαση στα συντρίμμια του αεροσκάφους και λόγω της απουσίας του πιλότου, δεν μπορούμε προς το παρόν να καθορίσουμε την ακριβή αιτία της συντριβής» προσθέτει η πηγή αυτή.

Και η Centcom (η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή) είχε επίσης αμφισβητήσει την Τετάρτη τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών σύμφωνα με τους οποίους το αεροσκάφος έχει καταρριφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν κατέρριψε το αεροσκάφος» είχε επισημάνει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr