Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανή Femen άρπαξε το Θείο Βρέφος από τη φάτνη του Βατικανού

Ουκρανή Femen άρπαξε το Θείο Βρέφος από τη φάτνη του Βατικανού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέλος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών Femen, συνελήφθη την Παρασκευή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης ομιλίας του Πάπα Φραγκίσκου, όταν γυμνόστηθη άρπαξε από τη φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιστών το ομοίωμα του νεογέννητου Ιησού.

2443

Η νεαρή φεμινίστρια – ακτιβίστρια κατηγορείται από το κράτος του Βατικανού για εξύβριση θρησκείας, άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο και για κλοπή.

Clipboard01

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, η Ουκρανή Ιάνα Ζχντάνοβα (Iana Zhdanova) κρατείται πριν από την ανάκριση από το δικαστήριο του Βατικανού, καθώς η ενέργεια της «προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα πολλών ανθρώπων».

Clipboard02

Οι ακτιβίστριες των Femen πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο Βατικανό πριν από λίγο καιρό και οι αρχές της Αγίας Έδρας τους επέτρεψαν να φύγουν χωρίς να παρέμβουν.

Ωστόσο, όπως είπε ο πατέρας Λομπάρντι αυτή τη φορά το Βατικανό αποφάσισε να συλλάβει την Ζχντάνοβα, καθώς η «θρησκευτικά εχθρική φύση της διαμαρτυρίας της πρέπει να θεωρηθεί ως εξαιρετικά σοβαρή λόγω των συνθηκών που προσβάλλουν σκόπιμα τα θρησκευτικά συναισθήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού πιστών».

Clipboard01

Η γυμνόστηθη ακτιβίστρια συνελήφθη με την άμεση παρέμβαση ενός αστυνομικού ο οποίος την σκέπασε με ένα παλτό και την απομάκρυνε από την πλατεία και ενώ η Ουκρανή ακτιβίστρια φώναζε το σύνθημα που είχε γραμμένο στο στήθος της:

«Ο Θεός είναι γυναίκα».

Clipboard01

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης Femen έγραψε ότι η ακτιβίστρια εξέφρασε την διαμαρτυρία της ως μέρος της εκστρατείας αμφισβήτησης των θρησκειών «Σφαγή των Αθώων» για την «μανιακή επιθυμία να ελέγξουν τη γονιμότητα των γυναικών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία απαγόρευσε να γιορτάζονται Χριστούγεννα, Πάσχα και Χαλοουίν (Halloween) στα σχολεία

10.000 παιδικές ευχές εκπληρώθηκαν από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Πάπας Φραγκίσκος: Έδωσε οδηγίες στους κληρικούς για την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών

Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαΐνης τις γιορτές – Στο 85-90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών

DW: «Επιτρέπεται» να γιορτάζουν Πρωτοχρονιά οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr