Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σώθηκαν περισσότεροι από 900 πρόσφυγες από το Blue Sky M

Σώθηκαν περισσότεροι από 900 πρόσφυγες από το Blue Sky M
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν 900 πρόσφυγες μετέφερε τελικά το Blue Sky M με σημαία Μολδαβίας, το οποίο τελικά η ιταλική ακτοφυλακή κατόρθωσε σήμερα οδηγήσει σε λιμάνι της Απουλίας, αποτρέποντας έτσι μία εκατόμβη στην Αδριατική Θάλασσα.

Από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό ανακοινώθηκε ότι 4 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω στο πλοίο.

«Αποτράπηκε η εκατόμβη, περισσότεροι από 900 μετανάστες διασώθηκαν επιβαίνοντες σε πλοίο με μπλοκαρισμένη μηχανή που κατευθυνόταν προς τις ακτές της Απουλίας», είναι το μήνυμα της ιταλικής ακτοφυλακής στον λογαριασμό της στο Twitter. Χωρίς την επέμβασή της, το πλοίο θα έπεφτε στα βράχια.

ΟΙ περισσότεορι από τους ανθρπώπους που επέβαιναν στο πλοίο ήταν Σύροι, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρολύ Σταυρού Μίμα Αντονάτζι από την επαρχία του Λέτσε όπου έφθασαν οι μετανάστες.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πλοίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, δήλωσε η Αντονάτζι. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι επιζώντες σε δημόσια κτίρια όπου γίνεται εξακρίβωση των ταυτοτήτων τους. Πιστεύεται πως είναι παράτυποι μετανάστες.

Οι λιμενικές αρχές θα προσπαθήσουν επίσης να εξακριβώσουν τους λόγους για τους οποίους το πλοίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του.

Οι ιταλικές αρχές επενέβησαν όταν διαπίστωσαν ότι το πλοίο δεν ήταν ακυβέρνητο, αλλά έπλεε με τη μηχανή μπλοκαρισμένη με κατεύθυνση τις ακτές της Ιταλίας. Εξι άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής επιβιβάσθηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο και κατόρθωσαν την τελευταία στιγμή να τού αλλάξουν κατεύθυνση και κυρίως να ξεμπλοκάρουν τη μηχανή, όταν αυτό βρισκόταν σε απόσταση μόλις 9 χιλιομέτρων από την ακτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr