Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφίες)

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στη Σαουδική Αραβία (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επισήμως το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ξεκινά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία.

Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση του υπουργού Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας τη Δευτέρα, ότι διεξήχθη μάχη στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ μεταξύ συνοριοφυλάκων του βασιλείου και τζιχαντιστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε τον Σαουδάραβα στρατηγό Αουγντί Αγουάντ (Awdi Awad) και έναν Σαουδάραβα στρατιώτη, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα τρεις στρατιώτες, στη μάχη στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ, κοντά στην Αράρ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, ο ένας φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, επιτέθηκαν σε συνοριακό φυλάκιο τη Δευτέρα, σκοτώνοντας 3 Σαουδάραβες στρατιωτικούς.

Είναι η πρώτη επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στη Σαουδική Αραβία, αν και ο “χαλίφης” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είχε αναγγείλει από τον Νοέμβριο ότι οι τζιχαντιστές θα εισβάλουν στη Σαουδική Αραβία (διαβάστε σχετικά εδώ).

Το γραφείο Τύπου του Ισλαμικού Κράτους έδωσε και στη δημοσιότητα τις ακόλουθες τρεις φωτογραφίες από την επίθεση στο σαουδοαραβικό φυλάκιο.

isis-saudi-1

isis-saudi-2

isis-saudi-3

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Ιρακινός αναλυτής σε θέματα ασφαλείας, Μουσταφά Αλανί (Mustafa Alani), περιέγραψε την επίθεση ως “την πρώτη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους ενάντια στη Σαουδική Αραβία και ένα ξεκάθαρο μήνυμα μετά την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας πετρελαίου. Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από μια εισβολή των τζιχαντιστών θα είναι πραγματικά ανεξέλεγκτες.

Η Σαουδική Αραβία τους τελευταίους μήνες έχει προσπαθήσει να θωρακίσει τα σύνορά της, υψώνοντας φράχτη μήκους 1.000 χιλιομέτρων στα σύνορα με το Ιράκ, ενισχύοντας τις φρουρές, φτιάχνοντας οχυρωματικά έργα, χτίζοντας νέα φυλάκια.

Η επίθεση της Δευτέρας στο συνοριακό φυλάκιο και στην περίπολο στην Αλ Σουγαΐφ, κοντά στην πόλη Αράρ, έγινε στα 1.200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ριάντ. Ωστόσο, μεταξύ των συνόρων και της πρωτεύουσας μεσολαβεί έρημος και εάν οι τζιχαντιστές περάσουν τα σύνορα και εισβάλουν θα αντιμετωπίσουν λίγη έως ελάχιστη αντίσταση μέχρι να φτάσουν έξω από το Ριάντ.

Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον μεγάλο αριθμό οπαδών του Ισλαμικού Κράτους μέσα στη Σαουδική Αραβία, όπως και τους ένοπλους πυρήνες τζιχαντιστών στο βασίλειο που περιμένουν μια εισβολή στα σύνορα για να “αφυπνιστούν”.

Δημοσιογράφοι ανάρτησαν στο Twitter μετακινήσεις στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας προς τα σύνορα για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος. Δείτε τις φωτογραφίες:

saudi-1

saudi-2

saudi-3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr