Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία

Βρετανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρετανούς στρατιώτες θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουκρανία, προκειμένου να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως διευκρίνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αυτό πρόκειται να γίνει εντός του ερχόμενου μήνα και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει και άλλες χώρες.

Πριν την ανακοίνωση του Κάμερον, οι Ρώσοι αυτονομιστές επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να γίνουν μάρτυρες της απόσυρσης των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, μετά την επίτευξη της εκεχειρίας.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι αντάρτες χρησιμοποιούν την εκεχειρία για να ενισχυθούν ώστε να προχωρήσουν σε μια νέα επιχείρηση.

«Τον επόμενο μήνα θα αναπτύξουμε βρετανικό στρατιωτικό προσωπικό που θα παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση (στον ουκρανικό στρατό), από συλλογή πληροφοριών μέχρι επιμελητειακή υποστήριξη και παροχή πρώτων βοηθειών» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο Κάμερον διευκρίνισε ότι οι Βρετανοί στρατιώτες θα βρίσκονται μακριά από τη γραμμή του μετώπου και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία μακροπρόθεσμα η βλάβη που θα υποστούμε όλοι μας θα είναι μεγάλη επειδή θα δούμε περαιτέρω αποσταθεροποίηση. Μετά θα είναι η σειρά της Μολδαβίας ή κάποια χώρα της Βαλτικής», προειδοποίησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr