Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία από γυναίκα καλυμμένη με χιτζάμπ

Επίθεση αυτοκτονίας στη Νιγηρία από γυναίκα καλυμμένη με χιτζάμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντίστρια βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχτηκε το Σάββατο στη Νιγηρία σκοτώνοντας δύο περαστικούς και μια ακόμα γυναίκα που τη συνόδευε.

Σύμφωνα με τα νιγηριανά Μέσα, δύο γυναίκες καλυμμένες ολόσωμα με τον ισλαμικό χιτώνα (χιτζάμπ) επιχείρησαν αρχικά να επιβιβαστούν σε ένα λεωφορείο στη βορειοανατολική Νιγηρία λίγο πριν από το μεσημέρι (τοπική ώρα) του Σαββάτου. Ωστόσο, ο οδηγός αρνήθηκε να τις αφήσει να ανέβουν επειδή τον έβαλαν σε υποψίες.

Καθώς το λεωφορείο απομακρυνόταν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη η μία από αυτές εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η ίδια, η συνεργός της και δύο διερχόμενοι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, «οι δύο γυναίκες που φορούσαν χιτζάμπ είπαν στον οδηγό ότι ήθελαν να πάνε στη Νταματούρου. Ο οδηγός αρχικά ήθελε να τις πάρει, αλλά ξαφνικά άλλαξε γνώμη, διότι φαίνονταν νευρικές και έλεγαν αντιφατικά πράγματα. Τους είπε ότι το τέρμα του δρομολογίου του ήταν στο επόμενο χωριό, το Κουκαρέτα, και ότι κατόπιν θα επέστρεφε στο Μαϊντουγκούρι. Οι γυναίκες τότε είπαν πως σε αυτή την περίπτωση, ήθελαν να ανέβουν για να πάνε στο Μαϊντουγκούρι. Αρνήθηκε (να τις επιβιβάσει) και έφυγε”.

Μετά την έκρηξη, οι κάτοικοι του χωριού κλείστηκαν στα σπίτια τους αφήνοντας τις τέσσερις σορούς να κείτονται στον δρόμο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μέσα σε μια εβδομάδα σχεδόν 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις οι οποίες αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ (σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος), και είχαν στόχο ιδίως σταθμούς λεωφορείων στη βόρεια και στην κεντρική Νιγηρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr