Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία οι ΗΠΑ

Δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τόνι Μπλίνκεν, διεμήνυσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία στην περίπτωση που οι κάτοικοι της Αυτόνομης Δημοκρατίας ταχθούν υπέρ της απόσχισής της από την Ουκρανία και της ένταξής της στη Ρωσική Ομοσπονδία στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το δημοψήφισμα στην περιοχή αυτή, όπου οι ρωσόφωνοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού, προκηρύχθηκε για την Κυριακή 16 Μαρτίου.

Ο Μπλίνκεν, βοηθός Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε στην εκπομπή “State of the Union” του αμερικανικού δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το δημοψήφισμα στην Κριμαία.

«Κατά πρώτον, εάν υπάρξει προσάρτηση της Κριμαία, (μια απόφαση) στο δημοψήφισμα που θα μεταφέρει την Κριμαία από την Ουκρανία στη Ρωσία, δεν θα το αναγνωρίσουμε, ούτε ο περισσότερος κόσμος», είπε ο Μπλίνκεν.

«Δεύτερον, η πίεση που ασκούμε ήδη σε συντονισμό με τους εταίρους μας θα ενταθεί. Ο πρόεδρος το κατέστησε πολύ σαφές ανακοινώνοντας τις κυρώσεις μας, όπως το έκαναν και οι Ευρωπαίοι, ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και ότι έχουμε δημιουργήσει έναν πολύ ευέλικτο και πολύ σκληρό μηχανισμό για να κλιμακώσουμε την πίεση, να εντείνουμε τις κυρώσεις», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Κριμαία θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Συντάγματος της Ουκρανίας. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε κυρώσεις όπως ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα πόρων προσώπων τα οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ευθύνονται για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δεν συμπεριλήφθηκε στα πρόσωπα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr