Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι στέλνουν πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι Τούρκοι στέλνουν πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία, η οποία στέλνει πολεμικά πλοία στην περιοχή με την πρόφαση πολεμικής άσκησης.

Πρόκειται για τη φρεγάτα TCG Gökçeada (F494) και δύο υποβρύχια.

Αποστολή των πολεμικών πλοίων είναι να υποστηρίξουν στρατιωτικά τις έρευνες που διεξάγει και θα συνεχίσει μέχρι το Μάιο το ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές – οικόπεδα εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, “θερμαίνοντας” επικίνδυνα τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και όταν ήδη η κυβέρνηση της Κύπρου έχει καταγγείλει στον ΟΗΕ την «συνέχιση των προκλητικών και παράνομων δραστηριοτήτων» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός των χωρικών υδάτων, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Πρόκειται για μία νέα πρόκληση και δείχνει πώς η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, πέραν των διπλωματικών κινήσεων που γίνονται με την καθοδήγηση των ΗΠΑ και την ανοχή του Ν. Αναστασιάδη για το Κυπριακό ζήτημα, σε βάρος βέβαια των Ελληνοκυπρίων.

Η δε κίνηση αυτή της Τουρκίας συνδέεται με την άσκηση που έχουν προγραμματίσει για τις 10 Απριλίου η Κύπρος, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Η ονομασία της άσκησης είναι «Νέμεσις» και στόχος είναι η ασφάλεια πλατφόρμας εξόρυξης φυσικού αερίου από την Κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr