Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19χρονη πήγε στο Ισλαμικό Κράτος και τώρα το μετάνιωσε…

19χρονη πήγε στο Ισλαμικό Κράτος και τώρα το μετάνιωσε…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νεαρή από τη Βρετανία που προσπάθησε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, τώρα λέει ότι θέλει να γυρίσει σπίτι της.

Τούρκος βουλευτής επιβεβαίωσε ότι η 19χρονη έστειλε μήνυμα στην οικογένειά της εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Λένα Μαμούν Αμπντελγκαντίρ (Lena Mamoun Abdelgadir), μια 19χρονη φοιτήτρια που μεγάλωσε στο Νόρφολκ, ήταν στην ομάδα εννέα φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής που ταξίδεψαν στη Συρία για να παράσχουν ιατρική βοήθεια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, ο Τούρκος βουλευτής, Μεχμέτ Αλί Εντίμπογλου, επιβεβαίωσε ότι η βρετανικής υπηκοότητας μουσουλμάνα θέλει να αποχωρήσει από την τρομοκρατική οργάνωση και να επιστρέψει στο σπίτι της, στην πόλη του Κινγκς Λιν, όπου ο πατέρας της εργάζεται ως χειρουργός ορθοπεδικός.

Η Αμπντελγκαντίρ ήταν μια αριστούχος φοιτήτρια στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν πάει στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν με ακόμα 7 Βρετανούς νοσηλευτές και γιατρούς για να περάσουν στη συνέχεια από εκεί στη Συρία. Μαζί τους ήταν και ένας Καναδός και ένας Αμερικανός. Οι φοιτητές είναι όλοι μεταξύ 19 και 25 ετών. Από το Χαρτούμ πήραν την πτήση για Κωνσταντινούπολη, στις 12 Μαρτίου, για να εισέλθουν στη Συρία μέσω Τουρκίας, όπως όλος ο… καλός ο κόσμος.

Οι γονείς της βρίσκονται εδώ και καιρό στην Τουρκία και ζουν μέσα στην αγωνία, περιμένοντας νέα της.

Σε σχόλια που ανάρτησε στο Twitter, πριν ταξιδέψει για τη Συρία, η φοιτήτρια υμνούσε την επίθεση στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η Τουρκία έχει δεχτεί μεγάλη κριτική επειδή χρησιμοποιείται ως πέρασμα από τους περισσότερους ξένους τζιχαντιστές που θέλουν να εισέλθουν στη Συρία. Όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι ο πιο εύκολος δρόμος για να ενταχθεί κάποιος στο Ισλαμικό Κράτος περνά μέσα από την Τουρκία.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι η Τουρκία προσπαθεί να διορθώσει την εικόνα της, συλλαμβάνοντας κάποιους Βρετανούς που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία. Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η Τουρκία συνέλαβε 9 Βρετανούς μουσουλμάνους που ήθελαν να πάνε στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι ότι έχει κατηγορηθεί με πλήθος αποδείξεων ότι εξοπλίζει και υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος. Κι όση τρέλα κι αν πουλά ο Ερντογάν, ο ρόλος της κυβέρνησής του στην υποστήριξη του τζιχαντισμού έχει αποκαλυφθεί παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr