Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει και προελαύνει η Αλ Κάιντα

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει και προελαύνει η Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η Σαουδική Αραβία ενάντια στους Σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, εκμεταλλεύεται η Αλ Κάιντα, η οποία προελαύνει και κατακτά εδάφη.

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κατέλαβαν μεγάλο μέρος της πόλη Μουκάλα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ στη νότια Υεμένη, την επομένη της επίθεσής τους εναντίον της φυλακής στην πόλη αυτή και της απελευθέρωσης 300 και πλέον κρατουμένων. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν επίσης και το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης.

Περίπου 200 ως 300 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αναπτύχθηκαν σε κεντρικές και δυτικές συνοικίες της πόλης, όπου εγκατέστησαν μπλόκα στα οποία κυματίζει το μαύρο λάβαρο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλάβουν νευραλγικής σημασίας τοποθεσίες, όπως στρατόπεδα των ενόπλων δυνάμεων, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Μουκάλα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Οι άνδρες της Αλ Κάιντα που έχουν μπει στη Μουκάλα “κατέλαβαν το απόγευμα το γενικό επιτελείο της 2ης περιφερειακής διοίκησης, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση”, είπε η πηγή του στρατού.

“Ο διοικητής της 2ης περιφερειακής διοίκησης, ο στρατηγός Μόχσεν Νάσερ Μουτάνα και οι στρατιώτες του αποσύρθηκαν από το γενικό επιτελείο και αναδιπλώθηκαν στα στρατόπεδα γύρω από το αεροδρόμιο”, τις μοναδικές τοποθεσίες που δεν ελέγχει η Αλ Κάιντα.

Μετά την είσοδό τους στην πόλη οι τζιχαντιστές απηύθυναν από τα τεμένη εκκλήσεις στους κατοίκους να συμμετάσχουν “στον τζιχάντ εναντίον των Σιιτών”, τη στιγμή που οι Σιίτες παραστρατιωτικοί Χούτι προσπαθούν να καταλάβουν το Άντεν, την κυριότερη πόλη του νότου.

Πολλοί από τους 200.000 κατοίκους της Μουκάλα, πανικόβλητοι, άρχισαν να την εγκαταλείπουν —ακόμη και ολόκληρες οικογένειες— για να καταφύγουν σε πιο ασφαλείς περιοχές, έξω από την πόλη.

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, η Σαουδική Αραβία μάχεται στο πλευρό της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr