Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα απέχουν μόλις 8 χλμ από το κέντρο της Δαμασκού

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα απέχουν μόλις 8 χλμ από το κέντρο της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόλις 8 χλμ από το κέντρο της Δαμασκού, της πρωτεύουσας της Συρίας, βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος απειλώντας ευθέως και την ίδια την έδρα της συριακής κυβέρνησης.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν την Τετάρτη στο προσφυγικό (παλαιστινιακό) προάστιο της Δαμασκού, Γιάρμουκ, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της πρωτεύουσας.

Αν και στην αρχή αντιμετώπισαν αντίσταση από τους Παλαιστινίους κατοίκους της συνοικίας -πρώην προσφυγικού καταυλισμού- Γιάρμουκ, κατάφεραν με τη γνωστή επιμονή τους να προωθηθούν και παρά τις σκληρές μάχες που δόθηκαν και το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου, επιβεβαιώνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον το 90% του προαστίου – παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Γιάρμουκ.

Μαζί με το Ισλαμικό Κράτος μάχεται και το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα. Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα σε αγαστή συμμαχία προήλασαν στη διάρκεια της νύχτας βορειοανατολικά της περιοχής όπου βρίσκεται η προσφυγική συνοικία και πλησίασαν στην κεντρική Δαμασκό.

yarmuk Δρόμος στο Γιάρμουκ μετά τις μάχες των τελευταίων ημερών μεταξύ τζιχαντιστών και Παλαιστινίων πολιτοφυλάκων.

Η κατάληψη του Γιάρμουκ από το Ισλαμικό Κράτος σημαίνει ότι οι τζιχαντιστές κατέχουν μέρος της πρωτεύουσας. Για να το καταλάβετε με δικά μας μέτρα, είναι -παραδείγματος χάριν- σαν να έχει καταληφθεί το Αιγάλεω από εχθρική δύναμη και να στοχεύει στο κέντρο της Αθήνας.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια και την προστασία των Σύρων και των Παλαιστινίων στην προσφυγική συνοικία.

Οι πολίτες, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι εκεί, έχουν επί μακρόν υποφέρει από την πολιορκία των κυβερνητικών δυνάμεων που έχει οδηγήσει στην εμφάνιση ασθενειών και στον λιμό. Αυτό συνέβη γιατί κάποια στιγμή το Γιάρμουκ είχε καταληφθεί από δυνάμεις της “μετριοπαθούς” συριακής αντιπολίτευσης.

“Η κατάσταση στο Γιάρμουκ συνιστά προσβολή για την ανθρωπότητα, είναι πηγή ντροπής για όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Κρις Γκάνες, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

To Γιάρμουκ βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού. Όταν εγκαταστάθηκαν εκεί για πρώτη φορά Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, το 1957, η περιοχή βρισκόταν εκτός πόλης. Τώρα το Γιάρμουκ είναι κανονική συνοικία – προάστιο της Δαμασκού, όπως είναι και οι παλιές προσφυγικές γειτονιές της Αθήνας. Έχει σχολεία, νοσοκομεία, πολυκατοικίες, είναι μια κανονική γειτονιά της πρωτεύουσας, δεν είναι κάποιος καταυλισμός με σκηνές. Η περιγραφή του Γιάρμουκ ως “προσφυγικού καταυλισμού” δεν έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr