Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε σε χάρτη την πολιορκία της Βεγγάζης στη Λιβύη από το Ισλαμικό Κράτος

Δείτε σε χάρτη την πολιορκία της Βεγγάζης στη Λιβύη από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας χάρτης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Σάββατο 4 Απριλίου δείχνει ακριβώς πώς έχουν διαμορφωθεί τα μέτωπα μέσα στη Βεγγάζη της Λιβύης, σημαντικής πόλης – λιμάνι, την οποία προσπαθεί να καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος και την υπερασπίζονται δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης.

Όπως μπορείτε να δείτε το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σημαντικό μέρος της πόλης. Το στρατηγικής σημασίας λιμάνι κατέχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Τα σύμβολα πάνω στον χάρτη, που έφτιαξε Λίβυος blogger, σημαίνουν τα εξής.

Οι σημαίες δείχνουν ποιες περιοχές ελέγχονται και από ποιους. Οι τρίχρωμες σημαίες με την ημισέληνο είναι της Λιβύης, οι μαύρες του Ισλαμικού Κράτους.

Οι κόκκινες βούλες είναι που έχουν πέσει πύραυλοι ή ρουκέτες. Οι “εκρήξεις” δείχνουν τα σημεία που μαίνονται μάχες.

Τα x δείχνουν τα σημεία που έχουν αναφερθεί βομβαρδισμοί. Τα τανκς, τα μέτωπα που χρησιμοποιούνται άρματα μάχης.

Εάν πατήσετε πάνω στον χάρτη, μπορείτε να τον δείτε μεγαλύτερο.

benghazi

Η Βεγγάζη είναι πόλη και αξιόλογο λιμάνι της Λιβύης, στη Βόρεια Αφρική, δίπλα στον κόλπο της Σύρτης, με περίπου 630.000 κατοίκους (2011).

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και η κύρια πόλη (πρωτεύουσα) της επαρχίας της Κυρηναϊκής.

Κατά τα ελληνιστικά χρόνια, η πόλη ήταν γνωστή ως Βερενίκη προς τιμήν της ομώνυμης βασίλισσας των Πτολεμαίων, κόρη του Μάγα της Κυρήνης.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας στη Λιβύη, η Βεγγάζη μαζί με την Τρίπολη ήταν συμπρωτεύουσες του κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr