Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Ρωσία, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Ρωσία, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό Σεργκέι Σμιρνόφ, η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος είναι απολύτως πραγματική για τη Ρωσία και τους γείτονές της.

“Η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος είναι πραγματική επειδή πολλοί πολίτες από τα κράτη που συμμετέχουν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάη (σ.σ. εννοεί τις χώρες Ρωσία, Κίνα, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν και Τατζικιστάν, Ινδία, Πακιστάν), συμμετέχουν ενεργά σε αυτό”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, στρατηγός Σεργκέι Σμιρνόφ, σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, μετά από ειδική σύσκεψη του Οργανισμού με θέμα την αντιμετώπιση της τρομορατίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες για περίπου 1.700 Ρώσους πολίτες οι οποίοι πολεμάνε στο Ιράκ στο πλευρό των τζιχαντιστών.

“Ο κίνδυνος από το Ισλαμικό Κράτος έγκειται και στην ικανότητά του να διεισδύει και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες”, πρόσθεσε. Επιπροσθέτως, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έχουν δείξει ενδιαφέρον και για ισλαμιστικές ομάδες στον Καύκασο, με πολλούς ισλαμιστές ηγέτες από την περιοχή να έχουν ήδη ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Αξιωματούχοι του Τατζικιστάν έχουν υπολογίσει ότι περίπου 300 Τατζίκοι μάχονται ήδη με το Ισλαμικό Κράτος, είπε ο Ρώσος στρατηγός. Ο συνολικός αριθμός εθελοντών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να ανέρχεται και στους 4.000, πρόσθεσε.

Τα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάη συμφώνησαν ότι πρέπει να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των τζιχαντιστών στις επικράτειές τους.

Τον Δεκέμβριο η ρωσική κυβέρνηση κατέταξε το Ισλαμικό Κράτος στις τρομοκρατικές οργανώσεις, θέτοντας εκτός νόμου τα μέλη του και την οποιαδήποτε υποστήριξη προς αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Πούτιν: Η Δύση «δεν είναι στα καλά της» – «Ουδέτερη ζώνη, ο στόχος για το Χάρκοβο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr