ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάιτζι, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

















































Δημοσκόπηση: Πέφτει κι' άλλο η ΝΔ - Ανεβαίνει ο Τσίπρας - Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθη ο 34χρονος ανιψιός - Η κληρονομιά με τα πολλά λεφτά
Συρία: Οι YPJ ανακοίνωσαν τον θάνατο καπετάνισσάς τους - Δέσμευση για συνέχιση του αγώνα
«Καρφώνει» Ζελένσκι και Ευρωπαίους ο Τραμπ: «Δεν θέλουμε να χάνουμε το χρόνο μας»
Η επεισοδιακή κατάθεση του «Φραπέ» για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το Σάββατο επίθεση εναντίον του διυλιστηρίου πετρελαίου της πόλης Μπάιτζι, του μεγαλύτερου στο Ιράκ, δήλωσε αξιωματικός του ιρακινού στρατού, που πάντως διευκρίνισε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις διατηρούν υπό τον έλεγχό τους τις εγκαταστάσεις του.
“Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του διυλιστηρίου πετρελαίου στην Μπάιτζι”, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του στρατού στην επαρχία Σαλαχουντίν, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, περίπου 200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
“Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας αποπειράθηκαν να ανατιναχτούν στην είσοδο του διυλιστηρίου. Οι δύο σκοτώθηκαν, αλλά ο τρίτος τα κατάφερε”, ανέφερε ο ίδιος αξιωματικός.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι ιρακινές δυνάμεις που φρουρούν το διυλιστήριο διατηρούν τον έλεγχο των εισόδων καθώς και του συνόλου των εγκαταστάσεων.
Τζιχαντιστές εμίρηδες από το Ισλαμικό Κράτος, στο κέντρο επιχειρήσεων που έχουν στήσει, κοιτάνε τον χάρτη του διυλιστηρίουΣυνολικά 20 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση, ανέφερε ακόμη, δίνοντας έναν απολογισμό ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.
Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται τζιχαντιστές καθώς επιτίθενται στην περίμετρο του διυλιστηρίου.






















































