Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε έξι Αλεβίτες στρατιώτες του Άσαντ

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε έξι Αλεβίτες στρατιώτες του Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δημοσίως έξι άνδρες, που καταδίκασε σε θάνατο επειδή τους βρήκε ένοχους ότι ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα “να σκοτωθούν από την έκρηξη αθώοι άνθρωποι” στη συριακή πόλη Αλ Μαγιαντίν.

Με άλλα λόγια, το Ισλαμικό Κράτος τους καταδίκασε ως ένοχους τρομοκρατικής ενέργειας…

Σε βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο βλέπουμε ένα μεγάλο πλήθος να έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον ομαδικό αποκεφαλισμό των έξι καταδικασθέντων, οι οποίοι σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ήταν στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού της Συρίας.

Και οι έξι οδηγήθηκαν και γονάτισαν μπροστά σε έναν κορμό δέντρου. Εκεί ακούμπησαν το κεφάλι τους πριν τους το πάρει το κοφτερό σπαθί του δήμιου.

isis_2

Ο ένας πίσω από τον άλλον, οι καταδικασμένοι σε θάνατο στρατιώτες, πέρασαν μπροστά από άνδρες αλλά και νεαρά αγόρια που παρακολουθούσαν την εκτέλεση.

Όπως γίνεται γνωστό στο βίντεο, οι έξι άνδρες που αποκεφαλίστηκαν δεν ήταν απλά βομβιστές και στρατιώτες του Άσαντ αλλά και Αλεβίτες στο θρήσκευμα. Οι Αλεβίτες για τους τζιχαντιστές θεωρούνται άπιστοι και τους θεωρούν θανάσιμους εχθρούς τους. Αλεβίτες είναι και πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη.

Ο Αλεβιτισμός έχει τόσες πολλές διαφορές από το ορθόδοξο (σουνιτικό) Ισλάμ που στη Γερμανία έχει αναγνωριστεί ως ξεχωριστή θρησκεία.

Οι Αλεβίτες πιστεύουν στη θρησκευτική ελευθερία, στην ισότητα ανδρών και γυναικών και τιμούν ιδιαιτέρως την εργασία. Δεν έχουν τζαμιά αλλά “οίκους συναθροίσεως”.

Θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Γνωστικών της Μέσης Ανατολής που συγκάλυψαν την πίστη τους μέσα στο Ισλάμ. Οι Αλεβίτες επίσης τιμούν την Παναγία και τον Άγιο Γεώργιο, ενώ πολλές από τις δοξασίες τους κατά κοινή παραδοχή προέρχονται από τον πλατωνισμό.

Είναι υπέρμαχοι του κοσμικού κράτους και πολέμιοι της θεοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr