Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατιωτική επιχείρηση κατά των δουλεμπόρων σχεδιάζει η Ε.Ε.

Στρατιωτική επιχείρηση κατά των δουλεμπόρων σχεδιάζει η Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των «δουλεμπόρων» στη Λιβύη, θα εξετάσουν οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το προσχέδιο της απόφασης.

Πρέπει «να αναλάβουμε συστηματικές προσπάθειες προκειμένου να αναγνωρίζουμε, να αιχμαλωτίζουμε και να καταστρέφουμε τα πλοία προτού τα χρησιμοποιήσουν οι διακινητές» επισημαίνεται στο έγγραφο, που αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη.

Το προσχέδιο που έχει υποβληθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες προβλέπει επίσης μέτρα προκειμένου να διεξάγονται επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του διάπλου των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες.

Προτείνεται επίσης να «διπλασιαστεί» από τα 3 στα 6 εκατομμύρια ευρώ ο μηνιαίος προϋπολογισμός για τη Frontex, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της Ε.Ε., με στόχο να ενισχυθούν τα μέσα που αφιερώνονται στις επιχειρήσεις Triton στην Ιταλία και Poseidon στην Ελλάδα προκειμένου να επιτρέψουν τη διεύρυνση των επιχειρήσεων επιτήρησης και διάσωσης.

Ο τρίτος πυλώνας του σχεδίου αφορά την υποδοχή των μεταναστών και των προσφύγων. Προτείνεται στα κράτη να υποδέχονται «τουλάχιστον 5.000 πρόσωπα που θα έχουν λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα» στο πλαίσιο ενός σχεδίου επανεγκατάστασης.

«Η Ευρώπη οφείλει να δώσει μία σθεναρή απάντηση, που θα υπερβαίνει την ενίσχυση των μέσων θαλάσσιας επιτήρησης και την αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε., πάντως, «Κανείς δε μιλάει για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων» και συμπλήρωσε ότι «Δεν θα είναι ένας πόλεμος, θα πρόκειται για στοχευμένες ενέργειες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr