Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “Top 10” των εταιρειών που ονειρεύονται να εργαστούν οι νέοι διεθνώς

Το “Top 10” των εταιρειών που ονειρεύονται να εργαστούν οι νέοι διεθνώς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εταιρείες τεχνολογίας και κυρίως Πληροφορικής, βρίσκονται στο “Top 10” των εταιρειών που επιθυμούν να εργαστούν οι εργαζόμενοι διεθνώς.

Τον τίτλο του πιο ελκυστικού εργοδότη, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέκτησε, για το 2015, η Μicrosoft, με τη Sony να ακολουθεί και τη Samsung να έπεται.

Στο “top ten” των εταιρειών, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αξιολογούν ως τους πιο ελκυστικούς εργοδότες, περιλαμβάνονται, επίσης, οι εταιρείες General Electric (τέταρτη θέση), Philips (5η), HP (6η), Siemens (7η) και IBM (8η), ενώ τη λίστα συμπληρώνουν η Coca-Cola και η Tata Consultancy Services.

Σύμφωνα με την έρευνα Global Randstad Award, το 67,8% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι επιθυμεί να εργαστεί στη Microsoft, ενώ το 61,8% ανέδειξε τη Sony ως τον ιδανικό εργοδότη για να εργαστεί και το 60,8% τη Samsung.

Σε επίπεδο κλάδων, η Πληροφορική αναδεικνύεται – αδιαμφισβήτητα – στον πιο ελκυστικό τομέα αναζήτησης εργασίας, τόσο για τους άνδρες (69%), όσο και για τις γυναίκες (70%).

Η έρευνα Global Randstad Award αποκαλύπτει ότι τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή εργοδότη, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ο μισθός και οι παροχές προς τον εργαζόμενο, η μακροπρόθεσμη επαγγελματική ασφάλεια και το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, οι εργοδότες δεν αξιολογούνται με βάση αυτά τα κριτήρια. Τα τρία πιο σημαντικά προσόντα, που αποδίδονται στους εργοδότες, είναι η οικονομική ευρωστία, η ισχυρή διοίκηση και η σωστή εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το «σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες»

Έρευνα: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους εργαζόμενους της Ε.Ε.

Προειδοποίηση-σοκ από Λινού: Το 13ωρο θα οδηγήσει σε έξαρση καρκίνων στους εργαζόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr