Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για δύο 17χρονες – Θα τις αποκεφαλίσει!

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για δύο 17χρονες – Θα τις αποκεφαλίσει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δίδυμες αδελφές, μαθήτριες, που εγκατέλειψαν τη Βρετανία για να γίνουν “νύφες τζιχαντιστών” στη Συρία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ προσπαθούν να αποδράσουν από το Ισλαμικό Κράτος και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η Ζάχρα (Zahra) και η Σάλμα Χαλάνε (Salma Halane), 17χρονες, λέγεται ότι με μια ακόμη έφηβη κατάφεραν να αποδράσουν από τη Μοσούλη που βρίσκονταν, στο Ιράκ, και τώρα οι τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τις πιάσουν. Οι τρεις συνολικά κοπέλες είχαν παντρευτεί τζιχαντιστές.

Τα κορίτσια σε επικοινωνία που κατάφεραν να έχουν με τον πατέρα τους, Ιμπραήμ, του είπαν ότι “τα πάντα έχουν αλλάξει”, όπως γράφει η εφημερίδα Sun.

“Τα κορίτσια είπαν ότι δεν ήταν πλέον ευτυχισμένα. Ο πατέρας είπε ότι αναμένει καλά νέα σύντομα”, είπε συγγενικό πρόσωπο στην εφημερίδα Sun.

“Ο πατέρας αντιλαμβάνεται ότι η Αστυνομία θα θελήσει να τις ανακρίνει, αλλά εκείνες δεν πήραν μέρος σε μάχες”.

Salma-and-Zahra-Halane

Οι δίδυμες αδελφές εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους στο Μάντσεστερ τον περασμένο Ιούλιο.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι στρατολογήθηκαν μέσω διαδικτύου και με τον αδελφό τους, Αχμέτ, ταξίδεψαν όλοι μαζί στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όταν τα κορίτσια έφτασαν σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, παντρεύτηκαν τζιχαντιστές. Ωστόσο, δεν χάρηκαν πολύ τους γάμους τους, οι άνδρες και των δύο σκοτώθηκαν στις μάχες.

Οι δίδυμες αδελφές έχουν απασχολήσει πολλές φορές τον διεθνή Τύπο. Αναρτούσαν φωτογραφίες στο Twitter ποζάροντας με όπλα και σημαίες των τζιχαντιστών. Έδειχναν να είναι αρκετά αφοσιωμένες στον ιερό πόλεμο και να “διασκεδάζουν” τη ζωή στο Ισλαμικό Κράτος.

Halane_sisters Οι αδελφές είχαν αναρτήσει αυτή τη φωτογραφία στο Twitter να εκπαιδεύονται στη σκοποβολή μαζί με άλλες “νύφες”.

Οι αδελφές που έχουν καταγωγή από τη Σομαλία, αλλά ζούσαν στη Βρετανία, πιθανώς να προσπαθήσουν να φτάσουν στα τουρκικά σύνορα ή στις κουρδικές περιοχές για να διαφύγουν.

Ωστόσο, την ίδια ώρα η βρετανική κυβέρνηση συζητά νέους νόμους, οι οποίοι θα εμποδίζουν τους Βρετανούς πολίτες που ταξιδεύουν στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, να επιστρέψουν ξανά πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι “τρομοκρατικές” δίδυμες

Οι αδελφές Χαλάνι είχαν γίνει γνωστές ως οι «τρομοκρατικές δίδυμες».

Όταν έφυγαν από το σπίτι τους, ορκίστηκαν να μην επιστρέψουν ποτέ στη Βρετανία και στα social media έκαναν συνεχώς αναρτήσεις με εκπαίδευση στα όπλα, να ρίχνουν χειροβομβίδες και να χρησιμοποιούν καλάσνικοφ.

Οι αδελφές ήταν εξαιρετικές μαθήτριες και ήθελαν να γίνουν γιατροί.

Σε ένα tweet, από τον λογαριασμό τους, έγραψαν: «Από εκπαιδευόμενες να γίνουμε γιατροί, τώρα εκπαιδευόμενες δολοφόνοι. Θα γίνω γιατρός για το Ισλαμικό Κράτος, όχι για τους παγανιστές».

Τα κορίτσια έφυγαν από το σπίτι τους στο Μάντσεστερ μεσάνυχτα και πήραν μια πτήση για την Τουρκία. Από εκεί βρέθηκαν στα σύνορα με τη Συρία και πέρασαν στην εμπόλεμη ζώνη.

Απέδρασαν στις 2 Μαΐου

Το “Μάτι της Μοσούλης”, ένας blogger στο Ιράκ, αποκάλυψε στη σελίδα του στο Facebook ότι τα κορίτσια απέδρασαν στις 2 Μαΐου.

“Τρεις κοπέλες, ξένες Βρετανίδες, που είχαν παντρευτεί τζιχαντιστές, αναφέρθηκαν ως αγνοούμενες και το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στα σημεία ελέγχου του να τις εντοπίσουν, ενώ οι τζιχαντιστές θα τις αναζητήσουν. Θεωρείται ότι οι κοπέλες απέδρασαν”, έγραψε.

Σε νεώτερη ανάρτηση έγραψε. “Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, το Ισλαμικό Κράτος τις κυνηγά, αλλά ακόμα δεν τις έχει πιάσει”.

Εκτιμάται ότι εάν οι δύο 17χρονες και η τρίτη νεαρή “νύφη” συλληφθούν το Ισλαμικό Κράτος θα τις εκτελέσει για παραδειγματισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr