ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανία, Αλβανοί, Βαλκάνια, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόσοβο, Σκόπια, Τζιχαντιστές,


















































«Εϊλάτ 2035»: Η απάντηση του Ισραήλ στον εμπορικό άξονα Άγκυρας, Ντόχας και Ριάντ
Το Ισραήλ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Φρίκαρε η Τουρκία
Η Κίμπερλι συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά - Τι έγραψε στο «Χ»
Νετανιάχου: Το Ισραήλ λαμβάνει «πολύ σοβαρά» τις απειλές Ερντογάν - Θα ενημερώσει τις ΗΠΑ για την τουρκική απειλή
Θρήνος στον Ολυμπιακό: Πέθανε η Κανέλλα Χρυσονίδου - Της είχαν αφιερώσει την Ευρωλίγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει τρομοκρατικά χτυπήματα στα Βαλκάνια, αναφέρουν ΜΜΕ του Κοσόβου, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται σε επαφή με υποστηρικτές τους στο Κόσοβο και στα Σκόπια, προσπαθώντας να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, μέσα στον Ιούνιο, στα Σκόπια και την Πρίστινα.
Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Lajmi.net από την Πρίστινα, δημοσιεύει την Τρίτη συνομιλίες στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, από τις οποίες φαίνεται ότι την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει αναλάβει πολίτης των Σκοπίων, αλβανικής εθνότητας, ο οποίος μάχεται στη Συρία και το όνομά του είναι γνωστό στις Αρχές.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι το άτομο αυτό στρατολογεί τρομοκράτες στα Σκόπια και στο Κόσοβο για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις μέσα στον Ιούνιο, συμβουλεύοντάς τους να επιλέξουν σημεία, στα Σκόπια και την Πρίστινα, όπου υπάρχει πολυκοσμία, αδιαφορώντας για την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των θυμάτων.
Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι η αστυνομία του Κοσόβου εδώ και μέρες έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας.
Αποκαλύπτουν δε, ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας του Κοσόβου, στις αρχές Ιουνίου, διαπίστωσαν δραματική αύξηση στην επικοινωνία Αλβανών εξτρεμιστών που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, με ανθρώπους στο Κόσοβο.
Το γεγονός αυτό συνέπεσε με τη δημοσίευση, στο διαδίκτυο, από το κέντρο προπαγάνδας “Ελ Χατζάντ” του Ισλαμικού Κράτους, βιντεοσκοπημένου υλικού όπου καθορίζονται ως πεδία δράσης των ισλαμιστών τα Σκόπια, το Κόσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Αλβανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο.
Στο βίντεο αυτό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Κόσοβο, στα Σκόπια και την Αλβανία και τρεις τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος με καταγωγή από τα Βαλκάνια καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν άμεσα δράση, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες αυτές.























































