ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κρεμλίνο, Ουάσιγκτον, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Λίγες ώρες αφότου το Κρεμλίνο προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην αναπτύξουν βαρύ οπλισμό και στρατιώτες σε περιοχές του ΝΑΤΟ που συνορεύουν με τη Ρωσία, ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την ενίσχυση του οπλοστασίου του με 40 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Παρότι το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα η Ουάσιγκτον να μην προχωρήσει σε ενίσχυση των περιοχών με στρατιωτικές δυνάμεις προβλέποντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ευρώπη θα κατρακυλήσει σε μια νέα στρατιωτική αντιπαράθεση, η οποία θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες συνέπειες, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποκτήσει τους 40 νέους πυραύλους.
«Πάνω από 40 νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ικανοί να ξεπεράσουν ακόμα και τα πιο εξελιγμένα αντιπυραυλικά συστήματα θα προστεθούν στην ανανέωση του πυρηνικού οπλοστασίου αυτό το έτος», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην στρατιωτική εκδήλωση Army-2015 Expo κοντά στη Μόσχα.
Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο στρατός ξεκινά τις δοκιμές ενός νέου συστήματος ραντάρ για έγκαιρη προειδοποίηση και σε μεγάλο βεληνεκές «ώστε να ελέγχει με κατεύθυνση προς τη Δύση».
Όλα αυτά ενώ οι σχέσεις ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ παραμένουν τεταμένες μετά την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον στη Μόσχα.
«Η αίσθηση είναι ότι οι συνάδελφοί μας από τις χώρες του ΝΑΤΟ μας ωθούν σε μία στρατιωτική κούρσα», δήλωσε στο πρακτορείο RIA ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ.
Την περασμένη Δευτέρα δε, ο υπουργός Αμύνης Γιούρι Γιακούμποφ, δήλωσε πως η πρόταση των ΗΠΑ να ενισχύσει τις δυνάμεις σε πολωνικά εδάφη θα αποτελούσε «ένα από τα πιο επιθετικά βήματα του Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου».























































