ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι θέσεις του Αλβανού συγγραφέα, Ισμαήλ Κανταρέ, που διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία, ότι πρέπει οι Αλβανοί να αλλάξουν θρησκεία, να αποτινάξουν, δηλαδή, τον ισλαμισμό, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα Τίρανα.
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στην Αλβανία, ο Αλβανός συγγραφέας, καλεί τους Αλβανούς, μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα πρέπει να έρθουν στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να αφήσουν τα ισλαμικά στοιχεία της Μέσης Ανατολής.
Ο Ρετζέπ Κόσια, διανοούμενος στα Τίρανα, αντιδρά στην έκκληση του Κανταρέ και ισχυρίζεται ότι ο συγγραφέας που ζει στο Παρίσι δεν είναι μόνο κομμουνιστής αλλά κυρίως οπαδός του Στάλιν.
«Δηλαδή η θρησκεία (Ισλάμ) που πιστεύει η πλειοψηφία των Αλβανών είναι κακή σε σχέση με μια άλλη θρησκεία;», ρωτάει ο Κόσια.
«Το να γράφεις βιβλία για μια τέτοια ιδέα, όταν πρόκειται για την πλειοψηφία των Αλβανών, αυτό μάλλον είναι ανήθικο», ισχυρίζεται ο Κόσια.
Το θέμα έχει δώσει έναυσμα συζητήσεων στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο























































