Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για “εσχάτη προδοσία” θα κατηγορηθεί τριπλός κατάσκοπος στη Γερμανία!

Για “εσχάτη προδοσία” θα κατηγορηθεί τριπλός κατάσκοπος στη Γερμανία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας ζήτησε σήμερα να παραπεμφθεί με την κατηγορία της “εσχάτης προδοσίας” ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται ότι συνεργαζόταν τόσο με την αμερικανική CIA όσο και με τη Ρωσία μέχρι τη σύλληψή του, το καλοκαίρι του 2014.

Οι αρχές ζητούν να δικαστεί ο 32χρονος Μάρκους Ρ. (τα πλήρη στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα) για “παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών” και για “διαφθορά”. Η τελική απόφαση για τις κατηγορίες θα ληφθεί από το Εφετείο του Μονάχου.

Ο Μάρκους Ρ. εργαζόταν για την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας (BND) και φέρεται ότι μεταξύ 2008-2014 παρέδωσε τουλάχιστον 218 έγγραφα στη CIA.

Σε αντάλλαγμα, η αμερικανική υπηρεσία του κατέβαλε “τουλάχιστον 95.000 ευρώ”. Σύμφωνα εξάλλου με την εισαγγελία, στα μέσα του 2014 παρέδωσε τρία έγγραφα στο ρωσικό προξενείο του Μονάχου.

Λόγω της συνεργασίας του με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα “ο κατηγορούμενος έθεσε σε κίνδυνο την εξωτερική ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας” υπογράμμισε η εισαγγελία, εξηγώντας γιατί θέλει να τον παραπέμψει για εσχάτη προδοσία.

Η σύλληψη του πράκτορα αυτού, τον Ιούλιο του 2014, προκάλεσε σάλο στη Γερμανία καθώς είχε προηγηθεί το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ακόμη και του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Λίγο αργότερα, το Βερολίνο απέλασε τον επικεφαλής της CIA από τη Γερμανία.

Τα έγγραφα που παραδόθηκαν στις ΗΠΑ περιλάμβαναν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της BND και την ταυτότητα των προσώπων που απασχολούνταν στα αρχεία της, στον τομέα όπου δούλευε και ο ίδιος ο Μάρκους Ρ. Ο πρώην πράκτορας παραμένει μέχρι και σήμερα προφυλακισμένος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr