Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός άνθρωπος – κλειδί για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Νεκρός άνθρωπος – κλειδί για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας εικοσάχρονος χάκερ, ο Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain), γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ, είχε γίνει ένας από τους ανθρώπους – κλειδιά για το Ισλαμικό Κράτος, στα θέματα που αφορούσαν την πληροφορική.

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, σκοτώθηκε σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στη Συρία.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο σημαντικού στελέχους του Ισλαμικού Κράτους που επιτυγχάνεται μέσα στις τελευταίες 8 ώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ειδικευμένο ιστότοπο CSO Online, η επιδρομή έγινε κοντά στη Ράκα της Συρίας. Ο Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain), 21 ετών, είχε πάει στη Συρία κάποια στιγμή τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγές στην αμερικανική και σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν πει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters νωρίτερα φέτος ότι πίστευαν πως ο Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain) ήταν ο επικεφαλής της οργάνωσης χάκερ CyberCaliphate, η οποία είχε καταλάβει τον Ιανουάριο λογαριασμό στο Twitter που ανήκε στο Πεντάγωνο.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας συστημάτων δικτύων πληροφορικής λένε πάντως πως ο Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain) και άλλοι χάκερ που δουλεύουν για λογαριασμό του ISIS δεν έχουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξαπολύσουν επιθέσεις ικανές να διακόψουν τη λειτουργία δικτύων ή να προκαλέσουν ζημιές σε υποδομές κρίσιμες σημασίας.

«Δεν ήταν σοβαρή απειλή. Πιθανότητα ήταν ένας χάκερ που απλώς θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ενόχληση», ανέφερε ο Άνταμ Μέγιερς, αντιπρόεδρος της εταιρείας CrowdStrike, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια υπολογιστών και δικτύων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain) ήταν παντρεμένος με την τεκνατζού τζιχαντίστρια προσήλυτη στο Ισλάμ Σάλι Τζόουνς (Sally Jones).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr