Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Express – BuzzFeed: 4.000 τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Express – BuzzFeed: 4.000 τζιχαντιστές έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για 4.000 τζιχαντιστές, μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι έχουν ήδη εισέλθει στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η βρετανική Express.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Express, που αναρτήθηκε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ένας διακινητής μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, ηλικίας περίπου 30 ετών, αποκάλυψε ότι η επιχείριση μεταφοράς “λαθραίων” τζιχαντιστών στην Ευρώπη έχει ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία.

“Απλά περιμένετε”, δήλωσε χαμογελαστός -διατηρώντας την ανωνυμία του- μιλώντας αποκλειστικά στο BuzzFeed, από όπου αναδημοσιεύει η Express. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, είναι ο πρώτος που επιβεβαιώνει ότι τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους για διείσδυση στις δυτικές χώρες προχωράνε κανονικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το ινστιτούτο Quilliam είχε προειδοποιήσει τη Δύση από τον Φεβρουάριο του 2015 για αυτούς τους σχεδιασμούς, αλλά δεν εισακούστηκε.

Το Ισλαμικό Κράτος, όπως γράφει η Express, “εισάγει” επικινδύνους ένοπλους τζιχαντιστές από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και από εκεί κατευθύνονται (σ.σ. μέσω Ελλάδας προφανώς) προς τα πλούσια ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του τζιχαντιστή που μίλησε στο BuzzFeed.

Ακολουθούν την πεπατημένη, δηλαδή τη διαδρομή που κάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φεύγουν, ταξιδεύοντας κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας και στη συνέχεια με πλοιάρια μέσω Ελλάδας περνάνε σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημειώνει ο ίδιος τζιχαντιστής.

Το κείμενο στα αγγλικά αναφέρει:

“They are following the well-trodden route taken by refugees and migrants fleeing, travelling across the border of Turkey then on boats across to Greece and through Europe”.

Και συνεχίζει, ότι τουλάχιστον 4.000 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος έχουν ήδη περάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

“There are now more than 4,000 covert ISIS gunmen “ready” across the European Union, he claimed”, γράφει το αγγλικό κείμενο, για όσους θεωρήσουν ότι δεν αποδίδουμε σωστά το ρεπορτάζ.

Ο ίδιος τζιχαντιστής δήλωσε ότι η μυστική διείσδυση είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου σχεδιασμού για την πραγματοποίηση επιθέσεων εκδίκησης στη Δύση ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ. Και πάλι ακολουθεί το αγγλικό κείμενο:

“The operative said the undercover infiltration was the beginning of a larger plot to carry out revenge attacks in the West in retaliation for the US-led coalition airstrikes”.

Οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται τη γενναιοδωρία των αναπτυγμένων εθνών απέναντι στους πρόσφυγες για να διεισδύσει στην Ευρώπη, είπε.

“Islamic State extremists are taking advantage of developed nations’ generosity towards refugees to infiltrate Europe, he said”.

Οι θανατηφόροι (lethal) τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν τοπικούς διακινητές ώστε να ταξιδέψουν ανάμεσα στους πρόσφυγες που πλημμυρίζουν την Ευρώπη.

Μόνο στην Τουρκία έχουν καταφύγει 1.500.000 άνθρωποι για να γλιτώσουν από την αιματοχυσία στη Συρία.

Από τις τουρκικές πόλεις της Σμύρνης και της Μερσίνης, χιλιάδες πρόσφυγες διασχίζουν το Αιγαίο.

Η πλειοψηφία τους θέλει να ζήσει στη Σουηδία και τη Γερμανία, και ζητούν άσυλο σε αυτές τις χώρες.

“Οι τζιχαντιστές εμφανίζονται ως πρόσφυγες”, επανέλαβε ξανά.

Τούρκος διακινητής παραδέχθηκε ότι βοήθησε τουλάχιστον 10 εκπαιδευμένους τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος να περάσουν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο.

Όπως δήλωσε, “στέλνω μερικούς μαχητές πίσω που θέλουν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ξένοι εθελοντές με προέλευση από την Ευρώπη.

“Άλλοι απλά πάνε στην Ευρώπη και βρίσκονται σε ετοιμότητα”.

“Είναι το όνειρό μας να υπάρξει ένα χαλιφάτο όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλο τον κόσμο”, είπε ο τζιχαντιστής που μίλησε, “και αυτό θα το καταφέρουμε σύντομα, Θεού θέλοντος”.

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι έχει την αίσθηση ότι οι επιθέσεις που θα εξαπολύσουν οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη θα έχουν κρατικούς στόχους και όχι πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr