Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμαρχος απειλεί να ανοίξει τα σύνορα αν η Βρετανία δεν δεχτεί πρόσφυγες

Δήμαρχος απειλεί να ανοίξει τα σύνορα αν η Βρετανία δεν δεχτεί πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δήμαρχος του Καλαί Νατάσα Μπουσάρ κάλεσε την Τρίτη την κυβέρνηση Κάμερον να δεχτεί τους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης, απαιτώντας σε διαφορετική περίπτωση να μεταφερθούν οι έλεγχοι που γίνονται στους ανθρώπους αυτούς στην άλλη πλευρά των συνόρων, σε βρετανικό έδαφος.

«Μήπως θα μπορούσε ο κ. Κάμερον να παραλάβει τους 3.500 μετανάστες του Καλαί;» είπε η Μπουσάρ μιλώντας στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, στο Λονδίνο.

Αν δεν το κάνει, αυτό «αποδεικνύει ότι περιφρονεί τους κατοίκους» του Καλαί, συνέχισε η δήμαρχος η οποία κατηγορεί συχνά τόσο το Παρίσι όσο και το Λονδινο ότι την έχουν αφήσει να επιλύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό της.

Η Μπουσάρ επανέλαβε επίσης ένα από τα πάγια αιτήματά της: να μεταφερθούν οι έλεγχοι στα σύνορα σε βρετανικό έδαφος.

«Η βρετανική κυβέρνηση επιβάλει στο έδαφος της πόλης του Καλαί τον έλεγχο των συνόρων της Βρετανίας… Εφαρμόζετε τον νόμο στο δικό μας έδαφος, κάντε το στο δικό σας και όλα θα πάνε καλύτερα αφού έτσι θα μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα τα σύνορά σας» τόνισε.

«Αν η βρετανική κυβέρνηση συνεχίσει να περιφρονεί τους κατοίκους του Καλαί, αν δεν λάβουμε ένα οικονομικό αντάλλαγμα, αν δεν καταφέρουμε να διαπραγματευτούμε (για τη δημιουργία) ενός κέντρου φιλοξενίας και ενός κέντρου στην Αγγλία για τον έλεγχο των συνόρων, τότε, δεν πρόκειται για εκβιασμό αλλά για την ηθική υποχρέωση που έχω απέναντι στους κατοίκους να ανοίξω τα σύνορα» απείλησε.

Το καλοκαίρι χιλιάδες μετανάστες αποπειράθηκαν κατ’ επανάληψη να διασχίσουν τη σήραγγα, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και δέκα από αυτούς σκοτώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr