Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος! Η τεκνατζού τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς έμεινε… χήρα – Της ανατίναξαν το τεκνό

Θρήνος! Η τεκνατζού τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς έμεινε… χήρα – Της ανατίναξαν το τεκνό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χήρα έμεινε η Σάλι Τζόουνς (Sally Jones), η 45χρονη Βρετανίδα πρώην μουσικός σε πανκ συγκρότημα, που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, έγινε τζιχαντίστρια και παντρεύτηκε τον 21χρονο τζιχαντιστή χάκερ Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain).

Η Σάλι Τζόουνς, γνωστή παγκοσμίως και ως η “τεκνατζού τζιχαντίστρια”, γνώρισε μέσω διαδικτύου τον Τζουνάιντ Χουσεΐν, τον ερωτεύτηκε παράφορα και για χάρη του όχι μόνο ασπάστηκε το Ισλάμ αλλά και τον ακολούθησε στη Συρία για να ενταχθούν μαζί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, αυτός ο φλογερός τζιχαντιστικός έρωτας… τέλειωσε άδοξα. Ένα συμμαχικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρον) εντόπισε τον Τζουνάιντ Χουσεΐν και τον τίναξε στον αέρα.

Ο Τζουνάιντ Χουσεΐν, γνωστός τζιχαντιστής χάκερ και στρατολόγος της οργάνωσης, σκοτώθηκε από αμερικανικό ντρον στη Ράκα της Συρίας τον προηγούμενο μήνα.

Η τεκνατζού και πλέον χήρα Σάλι Τζόουνς θρηνεί που έχασε τον άνδρα της και στο Twitter: “Είμαι υπερήφανη που ο άνδρας μου σκοτώθηκε από τον μεγαλύτερο εχθρό του Αλλάχ”.

Και σε επόμενο tweet έγραψε: “Μακάρι ο Αλλάχ να είναι ευχαριστημένος μαζί του, και εγώ δεν θα αγαπήσω ποτέ κανέναν άλλον, πέρα από αυτόν”.

Η Σάλι Τζόουνς, που στο παρελθόν είχε απειλήσει ότι θα αποκεφαλίσει όλους τους χριστιανούς, ανάρτησε τα μηνύματά της σε λογαριασμό στο Twitter που λίγες ώρες μετά καταργήθηκε από τους διαχειριστές του social media.

Πριν της ρίξουν τον λογαριασμό έγραψε ακόμα: “Οι σταυροφόροι νομίζουν ότι θα νικήσουν όταν μας σκοτώσουν. Δεν θα τα καταφέρουν, εμείς θα νικήσουμε!”.

Δεν παρέλειψε, όση ώρα υπήρχε ο λογαριασμός της, να ανοίξει διαδικτυακή συζήτηση και με άλλη χήρα τζιχαντιστή και να την ευχαριστήσει για την υποστήριξη.

Της έγραψε: “Μακάρι ο Αλλάχ να δεχθεί τον άνδρα σου στα υψηλότερα επίπεδα του παραδείσου”.

jones1

Η Σάλι Τζόουνς έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2014. Ο φλογερός της έρωτας για έναν άνδρα 24 χρόνια μικρότερό της, ο εξισλαμισμός της εξαιτίας του έρωτά της με τον Χουσεΐν, ο οποίος ήταν από το Μπέρμιγχαμ, και η κοινή τους μετανάστευση στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ήταν μια ιστορία “λουκούμι” για τα βρετανικά ταμπλόιντ.

Μάλιστα, τόσο η ίδια όσο και ο έρωτάς της φρόντιζαν να τροφοδοτούν τις βρετανικές εφημερίδες συνεχώς με ειδήσεις. Η έντονη παρουσία τους στα social media, η στρατολόγηση Βρετανών μουσουλμάνων και οι διαδικτυακές απειλές, όλα αυτά έγιναν θέματα.

Ο Τζουνάιντ Χουσεΐν ήταν επικεφαλής μιας ομάδας τζιχαντιστών χάκερ και είχε φυλακιστεί το 2012 επειδή είχε κλέψει προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

Ήταν ο υπ αριθμόν 3 στόχος των Αμερικανών, στη λίστα με τους τζιχαντιστές που είχαν βάλει στόχο να εξοντώσουν, και τα κατάφεραν τελικά όταν ένα ντρον εντόπισε και τίναξε στον αέρα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χουσεΐν σε δρόμο της Ράκα, της πόλης στη Συρία που είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χουσεΐν και η Τζόουνς θεωρείται ότι εισήλθαν στη Συρία και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στα τέλη του 2013.

Προηγουμένως η Τζόουνς ήταν αρχηγός σε μια γυναικεία μουσική μπάντα που έπαιζε πανκ.

Η Τζόουνς στο Ισλαμικό Κράτος αναβαθμίστηκε, έγινε μια από τις αρχηγούς της ταξιαρχίας Αλ Κάνσα, μιας ένοπλης γυναικείας τζιχαντιστικής ομάδας που έχει και καθήκοντα θρησκευτικής Αστυνομίας, για να επιτηρεί τις γυναίκες που ζουν στην επικράτεια που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Υπήρχαν πληροφορίες πριν μερικό καιρό ότι η Τζόουνς είχε θεαθεί στη Βρετανία και υπήρξαν φόβοι ότι με κάποιο τρόπο είχε καταφέρει να επιστρέψει και ετοίμαζε τζιχαντιστικό χτύπημα. Τελικά η ίδια φρόντισε να διαψεύσει αυτά τα δημοσιεύματα με ανάρτησή της στο Twitter.

Η Τζόουνς, που θέλει τώρα να αποκεφαλίσει όλους τους χριστιανούς, στο παρελθόν είχε ζήσει για καιρό συντηρούμενη από εκκλησιαστική ενορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr