Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δολοφόνοι” φώναζαν οργισμένοι Κινέζοι συγγενείς έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας

“Δολοφόνοι” φώναζαν οργισμένοι Κινέζοι συγγενείς έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο πραγματοποίησαν συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας ότι το Boeing 777 συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους επιβάτες.

Οργισμένοι οι συγγενείς χαρακτήρισαν την μαλαισιανή κυβέρνηση και τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας «εκτελεστές» και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ φώναζαν «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε» και «Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας».

mal2

Η αστυνομία είχε αποκλείσει το κτήριο της πρεσβείας, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Οι τελευταίοι εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν. Μία γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορίο μακριά από το σημείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

mal3

Οι συγγενείς κρατούσαν πανό που έγραφαν: «MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!» και «1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο». Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Καλή τύχη MH370, επίστρεψε σπίτι με ασφάλεια».
Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα δείχνουν διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Malaysia Airlines! Μας οφείλεις μια εξήγηση».

mal1

Νωρίτερα, λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοούνταν από τις 8 Μαρτίου συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ένας εκ των συγγενών των Κινέζων επιβατών διάβασε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την μαλαισιανή κυβέρνηση και τον στρατό ότι «συνεχώς προσπαθούσαν να καθυστερήσουν, να κρύψουν και να συγκαλύψουν την αλήθεια».

«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό», είχε πει ο κ. Ραζάκ.

Επρόκειτο «για απόπειρα να παραπλανήσουν τις οικογένειες των επιβατών και μια προσπάθεια να παραπλανήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε σε κινεζικό μικρομπλόγκ από την «Επιτροπή Οικογένειας Malaysia Airlines MH370».

Οι οικογένειες αναφέρουν επίσης ότι θα «λάβουμε όλα τα πιθανά μέτρα» εναντίον της κυβέρνησης της Μαλαισίας και του στρατού της χώρας.

«Μας καταρράκωσαν»

«Αυτές οι ειδεχθείς πράξεις όχι μόνο εξαπάτησαν και καταρράκωσαν σωματικά και πνευματικά τις οικογένειες των 154 Κινέζων επιβατών, αλλά παράλληλα παραπλάνησαν και καθυστέρησαν την επιχείρηση διάσωσης, σπατάλησαν ανθρώπινο δυναμικό, υλικούς πόρους και πολύτιμο χρόνο για τις προσπάθειες διάσωσης», δήλωσε συγγενής στους δημοσιογράφους.

«Αν οι 154 αγαπημένοι μας που επέβαιναν στην πτήση MH370 έχασαν τις πολύτιμες ζωές τους στο αεροπλάνο εξαιτίας αυτού, τότε η Malaysia Airlines, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός είναι πραγματικοί εκτελεστές που σκότωσαν τους αγαπημένους μας», υπογράμμισε.

Τη Δευτέρα το βράδυ τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο ξενοδοχείο του Πεκίνου όπου διαμένουν πολλοί από τους συγγενείς των κινέζων επιβατών, με κάποιους από αυτούς σε κατάσταση σοκ να φωνάζουν, να θρηνούν και να μεταφέρονται εκτός της αίθουσας με φορεία, μετά την ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού για την τύχη του Μπόινγκ.

Η Malaysia Airlines έχει υποσχεθεί ότι θα μεταφέρει τους συγγενείς στην Αυστραλία, κοντά στο σημείο όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος.

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Ντέιβιντ Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ επιθυμεί να βοηθήσει τις οικογένειες των επιβατών, η πλειονότητα των οποίων ήταν Κινέζοι.

Ανεστάλησαν οι έρευνες

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, ανεστάλη για ολόκληρη την Τρίτη η επιχείρηση για τον εντοπισμό συντριμμιών του Boeing 777, τα οποία φέρονται να εντοπίστηκαν σε μια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ σε νότιες υποαρκτικές θάλασσες, που είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Στην περιοχή πνέουν σφοδροί άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, συνοδευόμενοι από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και ομίχλη.

Η δυνατή βροχή, οι θυελλώδεις άνεμοι και η ομίχλη κατέστησαν αδύνατη τη διεξαγωγή των ερευνών, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, η οποία συντονίζει τις έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης από αέρος και θαλάσσης θα ξεκινήσουν εκ νέου την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr