Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσπάθωσε η Ελληνίδα αντιδήμαρχος της Βιέννης κατά της ακροδεξιάς (βίντεο)

Ξεσπάθωσε η Ελληνίδα αντιδήμαρχος της Βιέννης κατά της ακροδεξιάς (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θύελλα χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων του παρευρισκόμενου κοινού, απέσπασε η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση για το ζήτημα των προσφύγων και έχοντας απέναντί της τον αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, η Μαρία Βασιλάκου που ηγείται του κόμματος των Πρασίνων στη Βιέννη, ξεσπάθωσε.

Οι ακροδεξιοί είναι πρώτοι στην υποδαύλιση του μίσους

Σχολιάζοντας τη σκληρή στάση του Στράχε και του κόμματός του, που στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα εκμεταλλεύονται στο έπακρον την προσφυγική κρίση, η Μαρία Βασιλάκου κατήγγειλε τον ακροδεξιό ηγέτη ότι «είναι ο πρώτος στην υποδαύλιση μίσους και ο τελευταίος στην παροχή βοήθειας».

Παίρνοντας εξάλλου θέση για τις πρόσφατες αιτιάσεις του Στράχε για την κατασκευή φρακτών με αγκαθωτά συρματοπλέγματα γύρω από την Αυστρία κατά το πρότυπο της Ουγγαρίας, η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης της Βιέννης, επισήμανε χαρακτηριστικά πως «δεν χρειαζόμαστε ένα τείχος του αίσχους. Οι γονείς μας αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση τέτοιων τειχών, τα οποία γκρέμισαν τελικά πολιτικοί γίγαντες όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Χέλμουτ Κολ – και εκείνο που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε τώρα, είναι πολιτικοί νάνοι όπως ο Στράχε και ο Ορμπάν (σ.σ. πρόκειται για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν) που θα ύψωναν και πάλι αυτά τα τείχη”.

Η… «μετριοπαθής» εικόνα της ακροδεξιάς

Στην χθεσινοβραδινή τηλεοπτική αναμέτρηση που παρακολούθησαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, η προσφυγική κρίση ήταν το κυρίαρχο θέμα, και αναμενόταν μια ιδιαίτερα σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον εδώ και 21 χρόνια σοσιαλδημοκράτη δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη Μίχαελ Χόιπλ (που υπήρξε υπέρμαχος και πρωτοπόρος της βοήθειας προς τους πρόσφυγες) και στον αρχηγό των Ελευθέρων.

Οι Ελεύθεροι εκμεταλλεύτηκαν την προσφυγική κρίση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της προπερασμένης Κυριακής στο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, πετυχαίνοντας διπλασιασμό της δύναμής τους από το 15% στο 30,4%. Εχθές, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, σε αντίθεση με τις συνήθεις επιθετικές δημόσιες εμφανίσεις του, ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένος, προσπαθώντας να δώσει την εικόνα του μετριοπαθούς ηγέτη.

Με τη στάση του αυτή, αλλά και από το γεγονός ότι έτυχε κριτικής και από τους τέσσερις άλλους πολιτικούς αρχηγούς, κυρίως στο προσφυγικό ζήτημα, ο Στράχε – σύμφωνα με αναλυτές – πρέπει να πέτυχε τον απώτερο στόχο του να δώσει την εικόνα του “θύματος” και του “ενός απέναντι σε τέσσερις”, κάτι που ίσως ενεργήσει θετικά στον μεγάλο αριθμό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, που τέσσερις ημέρες πριν απ’ την εκλογική αναμέτρηση, φέρεται να ξεπερνούν τις 100.000 στο σύνολο των 1,3 εκατομμυρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr