Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Boeing 777: Αλλάζει η περιοχή των ερευνών μετά από νέα “αξιόπιστα” στοιχεία

Boeing 777: Αλλάζει η περιοχή των ερευνών μετά από νέα “αξιόπιστα” στοιχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τροπή (ξανά)παίρνουν οι έρευνες εντοπισμού του χαμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν την περιοχή στην οποία διεξήγαγαν μέχρι χθες τις έρευνες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και στρέφονται σε νέo σημείο τουλάχιστον 1.000 χλμ. βορειότερα.

«Αλλάζουμε την περιοχή της έρευνας ύστερα από ένα νεότερο αξιόπιστο στοιχείο», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της AMSA σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο Γιανγκ είπε ότι τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος ταξίδευε με σταθερή αλλά γρηγορότερη ταχύτητα από ό,τι πιστευόταν μέχρι πριν και συνεπώς εκτιμάται πως τελείωσαν τα καύσιμά του νωρίτερα.

Έτσι, η διεθνής ομάδα των αεροσκαφών και των πλοίων θα επικεντρώσει τώρα την έρευνά της σε περιοχή 1.100 χλμ. βορειοανατολικά, έκτασης 319.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, περί τα 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Πάντως, ο Τζον Γιανγκ πρόσθεσε πως τα στοιχεία αυτά μπορεί να αναθεωρηθούν περαιτέρω καθώς η ανάλυση είναι σε εξέλιξη.

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των επιβατών

Εν τω μεταξύ, κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αρχίσει να καταβάλουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των επιβατών του αεροπλάνου.

Η China Life, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, έχει μέχρι στιγμής καταβάλει το συνολικό ποσό των 4,17 εκατ. γουάν στις οικογένειες επτα επιβατών.
Στην China Life ήταν ασφαλισμένοι 32 επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370 και υπολογίζεται ότι οι συνολικές αποζημιώσεις θα φτάσουν περίπου το 8,94 εκατομμύριο γουάν.

Η ασφαλιστική εταιρεία New China Life Insurance ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες εννέα εκ των επιβατών, συνολικού ύψους περίπου 1 εκατ. γουάν. Η εταιρεία Pacific Insurance, με έδρα τη Σαγκάη, κατέβαλε την Τετάρτη την πρώτη αποζημίωση 525.000 γουάν.

Επίσης, η ασφαλιστική Sunshine θα αποζημιώσει με περίπου 500.000 γουάν την οικογένεια ενός εκ των επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr