Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο που βλέπει το ΔΝΤ για την Ευρώπη

Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο που βλέπει το ΔΝΤ για την Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «εφιαλτικό σενάριο» κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μορίς Όμπστφελντ, ο οποίος εκφράζει ανοιχτά την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης, που διαγράφεται αβέβαιο. Αναφέρεται μάλιστα σε σενάριο που «απειλεί να αποδυναμώσει τους οικονομικούς δεσμούς της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον κ. Όμπστφελντ, η προσφυγική κρίση και η πιθανότητα να αποχωρήσει η Αγγλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει της οικονομικής κρίσης που επικρατεί, αποτελούν βασικές αιτίες για τον κίνδυνο που διατρέχει η Ευρώπη.

«Ανησυχώ πολύ για την ισχυρή τάση στην Ευρώπη για την υπαναχώρηση από την ενοποίηση της αγοράς», επεσήμανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ. «Ενας παράγοντας είναι η προσφυγική κρίση, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στα ανοιχτά σύνορα και την κινητικότητα των εργαζομένων. Υπάρχει επίσης μεγάλη πολιτική πίεση από τους ακραίους, η οποία θα μπορούσε να ακυρώσει μεγάλο μέρος της οικονομικής ενοποίησης που έχει επιτευχθεί», ανέφερε ο κ. Όμπστφελντ και υπογράμμισε: «Ενα άλλο προφανές πρόβλημα είναι η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του περιβάλλοντος αποτελούν παγκόσμια οικονομική απειλή, την οποία πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι χώρες, αναλαμβάνοντας συλλογική δράση.

«Αν δε λυθεί, μπορεί να απειλήσει τον πληθυσμό τους και να κρύβει μακροοικονομικούς κινδύνους», δήλωσε ο οικονομολόγος σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Βόρεια Μακεδονία: Αποδοκιμάζει η ΕΕ τη Σιλιάνοφσκα – Ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου

Το ΥΠΕΞ λέει ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα παραβίασε κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών ορκιζόμενη στη «Μακεδονία»

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία θα εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις και εμπρησμούς στην Ευρώπη

Μπορέλ: Η Ισπανία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr