Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στάζει μέλι η Μέρκελ για τους Τούρκους μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Στάζει μέλι η Μέρκελ για τους Τούρκους μετά τη Σύνοδο Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσεύουν τα καλά λόγια των Γερμανών με τους Τούρκους στον απόηχο της συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας την Κυριακή.

«Η Τουρκία είναι χώρα-κλειδί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και σημαντικός συνομιλητής για τη Γερμανία και όλη την Ευρώπη». Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς και επανέλαβε την ανάγκη να φυλαχθούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν το Βερολίνο τάσσεται υπέρ μιας «ειδικής» ή «προνομιακής» σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι στη Σύνοδο Κορυφής το κεντρικό θέμα ήταν το πώς παρουσιάζεται το μέλλον της Τουρκίας με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχει η ενταξιακή διαδικασία, η οποία τρέχει και όπου η καγκελάριος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται και έχει παραπέμψει επανειλημμένα στις υπάρχουσες συμφωνίες. Σε αυτή τη διαδικασία γίνεται τώρα συζήτηση να ανοίξουν κεφάλαια στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας. Και αυτό είναι κατά βάση η κατάσταση των πραγμάτων αυτή την στιγμή», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ εξήγησε ότι η Τουρκία έχει εμπλακεί από την αρχή ιδιαίτερα ενεργά στον συριακό εμφύλιο πόλεμο και έχει τοποθετηθεί πολύ ισχυρά εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασάντ.

«Η Τουρκία συμμετέχει από το 2011, όπως και η Γερμανία, σε όλα τα διεθνή σχήματα που αφορούν τη Συρία. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία πολύ στενά και σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Χρειαζόμαστε την Τουρκία προκειμένου από κοινού να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και από κοινού να εξασφαλίσουμε ένα καλό πολιτικό μέλλον για την Συρία», προσέθεσε και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πάντα 100% ταύτιση απόψεων, ούτε με την Τουρκία ούτε με τη Ρωσία και άλλες χώρες, «αλλά εξακολουθεί να ισχύει: η Τουρκία είναι εταίρος της Γερμανίας και όσον αφορά την αντιμετώπιση του εμφυλίου στην Συρία θα κάνουμε το παν ώστε να πετύχουμε με την Τουρκία και με τους άλλους εταίρους πρόοδο και αποτελέσματα. Χωρίς την Τουρκία αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr