ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές,


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
WSJ: Ο Τραμπ ενδέχεται να στείλει 10.000 στρατιώτες μέχρι την επόμενη εβδομάδα
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέα μέλη αναζητά το Ισλαμικό Κράτος στο ανατολικό Αφγανιστάν και μέσω του ραδιοφώνου προσπαθεί να προσηλυτίσει μαχητές με σκοπό να μεγαλώσει τη δύναμή του και να ξεπεράσει σε δύναμη τους Ταλιμπάν.
Οι αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο από την ραδιοφωνική εκπομπή, η οποία ενθαρρύνει τους νέους να λάβουν μια θέση στο ριζοσπαστικό κίνημα.
Φοβούνται ότι αν συνεχίσει αυτή η εκπομπή, οι τζιχαντιστές θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια αυξημένη αίσθηση απόγνωσης στους ακροατές και, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό κλίμα, θα στρατολογήσουν κόσμο.
«Οι περισσότεροι από τους ακροατές μας είναι άνεργοι και αυτή η εκπομπή θα ενθαρρύνει πολλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν στις τάξεις τους», είπε ο Αχμάντ Αλί Χαζράτ, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στην Νανγκαρχάρ.
“Η πόλη Νταές στην οποία μεταδίδεται η εκπομπή είναι επτά χιλιόμετρα έξω από την πόλη Τζαλαλαμπάντ. Αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει σύντομα η μετάδοσή της θα επεκταθεί και θα φτάσει και μέχρι την Καμπούλ”, όπως είπε.
Η 90-λεπτη καθημερινή εκπομπή στην οποία οι εκφωνητές μιλάνε στην γλώσσα Πάστο, ονομάζεται «Φωνή του Χαλιφάτου» και αποτελείται κυρίως από συνεντεύξεις, μηνύματα και τραγούδια του Ισλαμικού Κράτους.























































