Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακός Στρατός: Η Νταράγια, σφηκοφωλιά της Αλ Κάιντα, εξαιρείται από την εκεχειρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το προάστιο Νταράγια της Δαμασκού, ισχυρό προπύργιο των τζιχαντιστών, θα αποκλειστεί από την εφαρμογή της εκεχειρίας που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο, επειδή στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν δυνάμεις του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η ανακοίνωση που έγινε από έναν Σύρο στρατηγό καταδεικνύει πόσο περίπλοκη είναι η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που προτάθηκε τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας αυτής μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, η εκεχειρία δεν θα ισχύσει για τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του Μετώπου Αλ Νούσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία. Οι οργανώσεις αυτές ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις του συριακού εδάφους.

“Ο συριακός στρατός δεσμεύεται από την απόφαση της συριακής διοίκησης σχετικά με την εκεχειρία, η οποία δεν περιλαμβάνει τις περιοχές όπου κυριαρχούν το Αλ Νούσρα και το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), είπε ο Σύρος στρατηγός μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας στην Νταράγια.

“Για τον λόγο αυτό η Νταράγια δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, δεδομένου ότι το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι μια από τις ομάδες που δρουν στη συνοικία”, συνέχισε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές που βρίσκονται στην Νταράγια, ένα προάστιο που απέχει 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το κέντρο της πρωτεύουσας, είναι περίπου 1.000-2.000.

Πριν από τον πόλεμο η Νταράγια είχε 80.000 κατοίκους. Σήμερα έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr