Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Αλ Κάιντα “βλέπει” ο Ασάντ για την επίθεση στη Δαμασκό

Την Αλ Κάιντα “βλέπει” ο Ασάντ για την επίθεση στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ομάδες που συνδέονται με το Μέτωπο Αλ Νoύσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, εκτόξευσαν την Πέμπτη βλήματα όλμου εναντίον κατοικημένων περιοχών της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τα βλήματα έπληξαν τη συνοικία Μέζεχ και την πλατεία των Ομεϋαδών στη Δαμασκό.

Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών αεροπορικών επιδρομών εναντίον προαστίων που ελέγχονται από τους αντάρτες, ανακοίνωσαν σήμερα αντάρτες και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν τουλάχιστον 30 βαρέλια βόμβες στην πολιορκημένη περιφέρεια Νταράγια, σχεδόν 8 χλμ. νοτιοδυτικά από το κέντρο της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη παρά τις απόπειρες, όπως είπε, ορισμένων Αμερικανών αξιωματούχων για να την σαμποτάρουν, ενώ επανέλαβε πως τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν να σφυροκοπούν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως χαρακτήρισε τους στόχους.

Η “κατάπαυση των εχθροπραξιών” που συμφωνήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία πρόκειται να ισχύσει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η Δαμασκός έχει συμφωνήσει, όπως και η κύρια συμμαχία της αντιπολίτευσης, αν και δεν είναι έτοιμη να δεσμευθεί παρά για δύο εβδομάδες, δεδομένων των σοβαρών επιφυλάξεών της.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως “μερικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι” προσπάθησαν “να σαμποτάρουν το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός “ερμηνεύοντάς το από ριζικά διαφορετικές απόψεις”.

“Αριθμός αμερικανών αξιωματούχων πράγματι αποπειράται να αμφισβητήσει τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν”, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. “Μοιάζει με σαμποτάζ”.

“Είμαστε σε επαφή με Αμερικανούς αξιωματούχους, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ εντατική… Έχουμε μια ανταλλαγή πληροφοριών, οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται σε επαφή”, πρόσθεσε ωστόσο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr